Vláda opět odložila rozhodnutí o tendru na leteckou záchranku

29.02.2016 11:17

Vláda projedná tendr na provoz letecké záchranné služby až příští týden, informoval na Twitteru mluvčí kabinetu Martin Ayrer. Za již několikátým odkladem bodu je zřejmě neúčast ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD), který čerpá podle svého úřadu plánovanou dovolenou v souvislosti s jarními prázdninami dětí. Materiál se už odkládal kvůli ceně i plánům převést službu alespoň částečně ze soukromníků na stát.

Vláda opět odložila rozhodnutí o tendru na leteckou záchranku
Foto: Jan Kouba
Popisek: Vrtulník W3-A Sokol.

Předsednictvo vlády se podle Němečkova čtvrtečního vyjádření pro ČTK shodlo, že tendr na provoz letecké záchranné služby se nakonec vypíše na šest základen z deseti. Armáda a policie, které nyní zajišťují po jedné základně, by si tak přibraly každá jednu další.

Vláda projednání tendru opakovaně odkládala, koaliční partneři si stěžovali, že ministr věc předložil pozdě. Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) také napadal cenu zakázky 3,2 miliardy korun. Podle něj by bylo nejlepší, kdyby celou leteckou záchrannou službu zajišťoval stát. Soukromníci nyní provozují osm z deseti základen.

Původní Němečkův návrh byl zadat provoz osmi základen opět soukromým firmám na osm let. Podle aktuální dohody, kterou by se měli ministři zabývat příští středu, má být soutěž vypsána na tři roky, během nichž by stát připravil přesun celého systému pod sebe. Cena má vycházet z toho, za kolik provozuje službu vnitro.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…