Vláda podle ODS marní rozpočtem příležitost, kterou má díky růstu

07.12.2016 10:27

Vláda podle ODS navrhovaným rozpočtem na příští rok se schodkem 60 miliard korun promarňuje příležitost, kterou Česká republika má díky hospodářskému růstu. Rozpočet bude dnes schvalovat Sněmovna. Předseda ODS Petr Fiala dnes před jednáním poslanců řekl, že kabinet Bohuslava Sobotky (ČSSD) nemá vizi, co si s růstem počít. ODS v rozpočtu našla možné úspory ve výši zhruba 30 miliard korun.

Vláda podle ODS marní rozpočtem příležitost, kterou má díky růstu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Fiala uvedl, že rozpočet by měl být vrcholným představením vlády, ve kterém ministři „zhmotní své ideje“. Sobotkova vláda však podle něj předvedla, že neví co s penězi udělat. „Přitom jsme v ideální situaci, posledních 25 let tu byly málo kdy tak dobré podmínky investovat,“ řekl Fiala.

ODS by podle něj dokázala rozpočet sestavit lépe. „Stejně jako loni jsme ukázali, kde v rozpočtu lze ušetřit 30 miliard korun, rádi bychom ty peníze vrátili občanům, oni by si s nimi poradili lépe než stát,“ uvedl Fiala. Strana by chtěla dát víc peněz například na obranu a bezpečnost, doufá v podporu některých návrhů, které předložila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…