Vláda probere osvojení u homosexuálních párů či novelu o pohřbech

24.10.2016 6:12

Vláda na svém dnešním zasedání projedná návrh, který umožňuje osvojení partnerova biologického dítěte v homosexuálních párech. Ministři mají na programu i novelu zákona o pohřebnictví, návrh opozice na odložení startu elektronické evidence tržeb, předlohu o uplatnění horníků propuštěných ze společnosti OKD ve státním podniku Diamo nebo rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok. Znovu se budou zabývat i novelou zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu a související změnou ústavy, kterou v květnu odmítl Senát.

Vláda probere osvojení u homosexuálních párů či novelu o pohřbech
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Úpravu o osvojení biologického dítěte partnera předkládá vládě ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) společně s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO). Obdobný návrh obsahuje poslanecká novela zákona o registrovaném partnerství, jejíž projednávání po bouřlivé debatě v červenci přerušila Sněmovna.

Novela zákona o pohřebnictví, se kterou přišlo ministerstvo pro místní rozvoj, požaduje po podnikatelích nově složení praktické zkoušky a povinnou praxi v oboru. Předpis by měl i zakázat používání nejlevnějších papírových rakví. Změna by se měla týkat také pohřbívání mrtvě narozených dětí do 500 gramů. K případnému pohřbení by se měli vyjádřit rodiče.

V úvodu jednání vystoupí s informacemi o aktuální evropské problematice eurokomisařka Věra Jourová. Ministři pak budou řešit i poslanecké návrhy o výplatě dodatečné náhrady za pohledávky vedené u Union banky a na změnu občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích. Schvalovat budou přelety a průjezdy ozbrojených sil jiných států přes české území v příštím roce. Ministr vnitra předkládá zprávu o situaci v migraci ke 30. září.


 

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…