Vláda projedná dopady stavebního zákona či výběr šéfa NÚKIB

06.01.2020 6:09

Studii hodnotící dopady návrhu stavebního zákona na úřady v Česku či nový zákon o zdravotnických prostředcích probere dnes na svém prvním zasedání po vánočních prázdninách vláda. Ministři by měli také jmenovat členy komise, která vybere nového ředitele Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) a projednat poslaneckou novelu, která má zakázat zakládání a organizování paramilitárních ozbrojených skupin k prosazování politických nebo ideologických cílů.

Vláda projedná dopady stavebního zákona či výběr šéfa NÚKIB
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Studie ministerstva vnitra o dopadech nové úpravy stavebního zákona doporučuje nepřevádět úředníky zabývající se povolováním staveb z obcí na stát. Vnitro jednorázové náklady vyčíslilo na 2,2 miliardy v minimální variantě, v maximální verzi by vyšplhaly na 32 miliard korun. K zákonu se do závěru loňského roku sešla řada kritických připomínek, důležitost rychlého prosazení nové úpravy zdůrazňovali ve svých projevech na přelomu roku premiér Andrej Babiš (ANO) i prezident Miloš Zeman.

Na programu kabinetu je i několik závěrů Nejvyššího kontrolního úřadu a vyjádření příslušných ministerstev k nim a novely zákonů o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních a o užívání státních symbolů. Vláda se bude zabývat i strategií rozvoje státního podniku Lesy ČR či tezemi hospodářské strategie ČR na roky 2020 až 2030, podle které chce země propojit vědu s průmyslem a obchodem a inspirovat se ve Skandinávii, Nizozemsku, Švýcarsku či Irsku.

Kabinet projedná i doplnění vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) či plán činnosti Správy úložišť radioaktivních odpadů. Podle dokumentu by příprava hlubinného úložiště jaderného odpadu v Česku měla od letoška do roku 2022 stát 1,7 miliardy korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…