Vláda projedná navýšení odvodů za státní pojištěnce

02.04.2014 6:09

Koaliční vláda dnes projedná návrh na navýšení odvodů na zdravotní pojištění za děti, důchodce či nezaměstnané. Stát by měl od července platit měsíčně za šest milionů státních pojištěnců 845 Kč místo současných 787 Kč.

Vláda projedná navýšení odvodů za státní pojištěnce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Večerní jednání vlády

Zdravotnictví tím letos získá navíc 2,1 miliardy korun a podle návrhu mají pojišťovny navýšit nemocnicím platbu za den o 100 Kč jako kompenzaci zrušeného stokorunového poplatku. Návrh je součástí plánu ekonomické stabilizace resortu, který před týdnem schválila vláda.

Kabinet se bude zabývat také novelou zákona o odpadech, která počítá se zřízením speciálního registru. Ten by informoval o všech sběrných místech vysloužilých elektrických spotřebičů v České republice.

Ministři posoudí i novelu zákona o provozu na pozemních komunikacích, která zavádí povinnou přeshraniční výměnu informací o pachatelích závažných dopravních přestupků. Pokud bude v celém legislativním procesu schválena, bude pro zahraniční pachatele dopravních přestupků v jakékoli členské zemi EU v budoucnu těžší vyváznout bez postihu.

Daňové zvýhodnění nafty pro zemědělce

Na programu je rovněž návrh na zachování daňového zvýhodnění nafty pro zemědělce na loňské úrovni. Tehdy zemědělci dostali zpět zhruba 1,3 miliardy Kč. Takzvaná zelená nafta byla ke konci loňského roku v Česku zrušena.

Vláda zřejmě na návrh hnutí ANO vymění zástupce ve vládním výboru, který má doporučovat zástupce státu do státních a polostátních firem. Původního člena Jiřího Nováčka, který vede jednu ze sekcí Ministerstva financí, nahradí Yvona Charouzdová, která se dlouhodobě zabývala vyhledáváním manažerů. Nováček podle ANO odchází kvůli velké časové zaneprázdněnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…