Vláda projedná posílení úřadů práce a nové operační programy

09.07.2014 6:39

Vláda projedná návrh ministerstva práce, aby byly úřady práce posíleny o 1200 sociálních pracovníků a inspektorů. Polovina by měla nastoupit letos, druhá pak od ledna. Noví pracovníci by se zaměřili na sociální práci a na kontrolu dávek, což úředníci teď nestíhají. Od záměru si resort slibuje odhalení případného zneužívání peněz od státu a velké úspory.

Vláda projedná posílení úřadů práce a nové operační programy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Kabinet rovněž posoudí novelu zákona o podnikání v cestovním ruchu, podle které budou muset cestovní agentury nově u prodávaných zájezdů uvádět, která cestovní kancelář zájezd organizuje. Zvýšit se má i ochrana klientů CK v případě jejich úpadku. Pojištění proti úpadku bude muset pokrýt zákonné nároky klientů cestovních kanceláří v plné výši s výjimkou situace, kdy cestovní kancelář neposkytne pojišťovně pravdivé informace o své činnosti.

Programy pro čerpání z fondů EU

Na programu dnešního jednání je také několik návrhů nových operačních programů, z kterých by Česká republika mohla do roku 2020 čerpat evropské peníze. Z dotací by mohla být financována například výstavba dopravní infrastruktury, rozvoj venkova, zaměstnanost, sociální začleňování a boj proti chudobě. K dispozici by mohly být stovky miliard korun.

V úvodu by se ministři měli zabývat také situací po útoku v Afghánistánu, při kterém v úterý zahynuli čtyři čeští vojáci a jeden byl zraněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…