Vláda projedná změny, které mají zprůhlednit zdravotnictví

23.04.2014 6:03

Vláda by dnes měla projednat návrh opatření, která mají zprůhlednit finanční toky ve zdravotnictví. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) počítá například se zveřejňováním smluv zdravotních pojišťoven s nemocnicemi i ambulancemi, přístrojovou komisí na Ministerstvu zdravotnictví či snížením provozních nákladů zdravotních pojišťoven.

Vláda projedná změny, které mají zprůhlednit zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka přijímá gratulace po vyjádření důvěry své vládě

Kabinet se bude zabývat také návrhem Ministerstva dopravy na zvýšení motivačních bonusů pro majitele pozemků pod plánovanými dopravními stavbami. Pokud se majitelé rozhodnou prodat státu požadované pozemky dobrovolně, budou moci získat za čtvereční metr zemědělské půdy až 525 korun jako bonus k ceně stanovené znaleckým posudkem. Současný zákon umožňuje bonusy v rozmezí osmi až 35 korun za čtvereční metr.

Podpořit by vláda mohla návrh poslanců ČSSD na prodloužení lhůty pro posuzování žádostí o vydání majetku v církevních restitucích. Předloha prodlužuje o šest měsíců i nynější roční lhůtu pro posuzování složitých případů. Navrhované prodloužení lhůt má umožnit skutečně odpovědné posouzení podaných výzev.

Církve podle údajů ze začátku března podaly 5248 výzev, které se týkají 112.873 pozemků a 1842 staveb. ČSSD dlouhodobě usiluje o úpravu restitucí a omezení náhrad, které církve mají dostat, lidovci jsou ale proti.

Ministři budou řešit také přípravu a zajištění činnosti generálního ředitelství státní služby, které by mělo vzniknout podle připravovaného zákona o státní službě. Šéf ředitelství státní služby by se měl podílet na výběru státních tajemníků. O definitivní podobě zákona ale koalice stále diskutuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…