Vláda rozhodla: Předsedou Výboru pro rozpočtové prognózy se stal Pavel Sobíšek

30.04.2018 14:30

Předsedou Výboru pro rozpočtové prognózy se stal hlavní ekonom UniCredit Bank Pavel Sobíšek, rozhodla dnes vláda. Na svém twitterovém účtu o tom informovala Národní rozpočtová rada. Dodala, že dalšími členy výboru se stali například hlavní ekonom ING Jakub Seidler, hlavní ekonomka Raiffeisenbank Helena Horská nebo ekonom České spořitelny Michal Skořepa.

Vláda rozhodla: Předsedou Výboru pro rozpočtové prognózy se stal Pavel Sobíšek
Foto: FAEI
Popisek: Pavel Sobíšek, hlavní ekonom UniCredit Bank

Cílem výboru je posuzovat objektivitu makroekonomických a rozpočtových prognóz vypracovávaných Ministerstvem financí pro přípravu státního rozpočtu. Členství ve výboru je čestnou funkcí bez nároku na odměnu. Výbor byl zřízen zákonem o pravidlech rozpočtové odpovědnosti z loňského roku. Status výboru schválila vláda 11. dubna. Podle statusu se výbor skládá z předsedy, místopředsedy a nejméně dalších pěti členů jmenovaných na tříleté funkční období.

Návrh na obsazení výboru předložila vládě předsedkyně Národní rozpočtové rady Eva Zamrazilová. Rada rovněž vznikla na základě zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti. Úkolem rozpočtové rady je nezávisle hodnotit rozpočtovou politiku, plnění rozpočtových pravidel nebo vydávat zprávu o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…