Vláda schválila personální změny ve vládní radě pro výzkum

06.01.2020 21:40

Vládní Radu pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) nově doplní bývalá předsedkyně Technologické agentury ČR Rut Bízková, ředitelka Ústavu přístrojové techniky Akademie věd ČR (AV ČR) Ilona Müllerová a Jitka Ulrichová z Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Jejich jmenování i pokračování současného člena RVVI a generálního ředitele Siemens ČR Eduarda Palíška v dalším funkčním období dnes schválila vláda.

Vláda schválila personální změny ve vládní radě pro výzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády bez ministrů koaliční ČSSD. Ti byli na jednání předsednictva své strany o setrvání ve vládě

Loni v únoru skončilo funkční období Jaroslavě Domkářové, která působí ve Výzkumném ústavu bramborářském, v prosinci chemikovi a místopředsedovi AV ČR Zdeňku Havlasovi a Tomáši Jungwirthovi z Fyzikálního ústavu AV ČR. Rada má 17 členů včetně předsedy, kterým je premiér Andrej Babiš (ANO). Po jmenování Bízkové, Müllerové a Ulrichové je opět v plném počtu. Nové členy navrhuje předseda rady.

Bízková působí jako konzultantka pro životní prostředí, energetiku a výzkum a také jako poradkyně premiéra. Technologické agentuře předsedala mezi lety 2012-2016, v roce 2010 byla ministryní životního prostředí ve vládě Jana Fischera. Müllerová stojí v čele Ústavu přístrojové techniky AV ČR od roku 2012, dlouhodobě se věnuje elektronové mikroskopii. Jitka Ulrichová je přednostkou Ústavu lékařské chemie a biochemie, vedoucí Laboratoře buněčných kultur na Lékařské fakultě Univerzity Palackého a také prorektorkou pro vědu a výzkum.

RVVI je odborným a poradním orgánem vlády. Podílí se mimo jiné na přípravě Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací. Funkční období jejích členů trvá čtyři roky, mohou ho zastávat nejvýše dvakrát po sobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…