Vláda se dnes vrátí k financování oprav silnic ve správě krajů

27.02.2017 6:18

Vláda se dnes vrátí k diskusi o penězích na opravy silnic nižších tříd. Minulé pondělí vláda rozhodnutí odložila kvůli sporům mezi ČSSD a hnutím ANO o množství peněz, které by měl kabinet krajům poskytnout. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dříve uvedl, že by to měly být tři miliardy, ministr dopravy Dan Ťok (ANO) původně avizoval dvě miliardy. Nyní se hovoří o čtyřech miliardách z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury a vládní rezervy.

Vláda se dnes vrátí k financování oprav silnic ve správě krajů
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

S novelou zákona o veřejném ochránci práv, která má ombudsmanovi umožnit sledovat dodržování práv zdravotně postižených lidí, přijde na jednání kabinetu ministr pro lidská práva Jan Chvojka(ČSSD).

Mezi sněmovními iniciativami se bude kabinet zabývat ostře sledovanou novelou ústavního zákona o bezpečnosti, která by dala majitelům legálně držených zbraní právo zasáhnout k zajištění bezpečnosti Česka. Ministři proberou také návrh na uzákonění dvou nových významných dnů, které se vážkou k událostem druhé světové války, a návrh KSČM, aby bylo do trestního zákoníku včleněno příživnictví.

Na programu měl dnes kabinet mít návrh zákona o univerzitních nemocnicích, ministr Miloslav Ludvík (ČSSD) ale v pátek oznámil, že materiál vláda projedná o týden později. Důvodem je podle něj přesun jiných bodů, kvůli nimž by nebyl čas na diskusi nad zákonem.

Z priorit, o nichž mluvil Sobotka pro poslední měsíce práce kabinetu, vláda poslancům neposlala například zákon o sociálním bydlení. Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) ho plánuje předložit počátkem března. Požádat chce o zrychlené projednávání normy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…