Vláda si nechala udělat průzkum, co si myslíme o členství v EU. Takto to dopadlo

23.02.2015 12:35

Češi se nejvíce bojí terorismu (32 procent) a přistěhovalectví (17 procent). Téměř 80 procent by jich uvítalo, kdyby se Česko více podílelo na ochraně evropských hranic. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Ipsos pro úřad vlády, jehož výsledky dnes představil státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Informuje o tom ČTK.

Vláda si nechala udělat průzkum, co si myslíme o členství v EU. Takto to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Z průzkumu, do kterého se v lednu zapojilo 1005 lidí ve věku 15 až 65 let  nadpoloviční většina respondentů také podporuje vznik společné evropské armády.

Členství v Evropské unii považuje v současnosti za prospěšné 51 procent Čechů. Při posledním podobném průzkumu pro vládu v roce 2012 členství v EU podle něj pozitivně hodnotilo jen 30 procent Čechů. Podle nynějšího průzkumu je více než třetina Čechů pro federalizaci EU, podobné množství by si jich naopak přálo rozpad unie.

Dvě třetiny dotázaných jsou podle Prouzy přesvědčeny, že obraz Česka v EU je v současnosti výrazně lepší, než byl před třemi roky. Lidé, kteří členství v unii vnímají negativně, jsou podle průzkumu spíše staršího věku a méně cestují. Jejich názor tak podle Prouzy vyplývá převážně z neznalosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…