Vláda teroru musí skončit, zní ze Strany Soukromníků

08.03.2021 12:21

Vláda podle Petra Bajera a Michala Dvouletého ztratila důvěru svých občanů. „Nedokázala své občany ochránit proti nekontrolovatelnému šíření nákazy Covid-19 a selhala při ochraně nejrizikovější skupiny obyvatel - našich seniorů. V plné nahotě se v těchto dnech odkrývají dlouhodobě neřešené problémy českého zdravotnictví, které se jen díky enormnímu lidskému nasazení lékařů, sester a dalšího personálu již dávno nezhroutilo,“ shodl se předseda Strany Soukromníků Petr Bajer a její místopředseda Michal Dvouletý.

Vláda teroru musí skončit, zní ze Strany Soukromníků
Foto: Archiv Soukromníci
Popisek: Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky a místopředseda strany Michal Dvouletý

Vláda podle nich vždy jen neúspěšně experimentovala, a to například se zavedením semaforu, chytré karantény, systému PES a podobně. „V České republice se stále málo testuje, neúspěšně trasuje a pomalu očkuje, přičemž o účinné léčbě se raději mluví co nejméně,“ myslí si zástupci Strany Soukromníků.  
 
„Vláda za celý rok nedokázala vymyslet nic jiného než zavřít malé živnostníky, maloobchodní prodejce a poskytovatele služeb, zatímco velké fabriky vesele fungují dál. A co víc, vláda obětovala celou generaci dětí, když uzavřela školy, ale také sport a kulturu a znemožnila tak současným dětem, aby rozvíjely svůj talent,“ říkají. 
 
 
Přitom se pod pokličkou prý dějí věci, které bychom raději ani neviděli. Jako příklad Petr Bajer s Michalem Dvouletým uvedli nákup předražených roušek či antigenních testů od pochybných firem, nařizování povinného nošení respirátorů při současném nezmrazení jejich cen či povinné testování ve firmách při nezajištění dostatečného množství cenově dostupných testů. „Arogantní přehlížení českých firem a výrobců při současném poklonkování západním či východním velmocím je pak už jen „třešničkou na dortu“. Jak nedůstojné pro hrdý český národ… Kšeft střídá kšeft a dobrý úmysl se stává čistě virtuální realitou,“ neberou si servítky. 
 

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel
 
„A vláda namísto toho, aby skutečně začala „makat“, transparentně řídila naši zemi, s občany pokorně komunikovala a vysvětlovala, tak povolá 25 tisíc policistů a 5 tisíc vojáků, aby hlídali, jestli někdo nedovoleně nepřejíždí okresní hranice. Není se proto čemu divit, že v takové situaci mnoho lidem povolí nervy a jejich zoufalství a pochopitelný lidský vzdor je vhání k vědomému a provokativnímu porušování současných nařízení,“ uvádí dále. 
 

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí
Příkladem je, že pak otevírají své provozovny, klasicky česky „švejkují“ nebo i přes eskalující epidemickou situaci míří protestovat na náměstí. A vláda? „Místo dialogu volí cestu obušků a těžkooděnců, takže napětí ve společnosti stoupá ještě rychleji,“ zlobí se Bajer s Dvouletým. 
 
Strana soukromníků České republiky věří v demokracii a právní stát. Razí cestu osobní odpovědnosti, ohleduplnosti a odvahy. „Nicméně právě v této situaci musíme znovu zopakovat, že vláda teroru musí skončit. Vládě se sice zatím nepodařilo zahubit všechny živnostníky regulacemi, byrokracií a státním šmírováním, což jsou trendy posledních let, další ránu spojenou s pandemií Covid-19 by však již živnostníci přežít nemuseli. A to Strana soukromníků České republiky nedopustí. Čím dříve vládu zastavíme, tím lépe. Vláda by měla rezignovat a lidé by měli v říjnových volbách dát silný mandát těm, kteří respektují jejich svobodu a soukromí, národní stát i normální svět, a vrátí naši zemi ke kořenům, z nichž vyrostla,“ uzavřel Petr Bajer a Michal Dvouletý. 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…