Vláda ve středu vymění pět členů řídícího výboru fondu dopravy

19.03.2018 12:01

Vláda ve středu zřejmě vymění pět z devíti členů řídicího výboru Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), který slouží k financování dopravních staveb. Ze sedmi členů, kterým končí čtyřleté funkční období, ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) navrhl prodloužit členství třem. Vyplývá to z návrhu, kterým se bude ve středu zabývat kabinet, píše ČTK.

Vláda ve středu vymění pět členů řídícího výboru fondu dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády v demisi. Na programu mimo jiné i novela zákona o zbraních či zákoníku práce

V SFDI by další čtyři roky měli zůstat náměstek ministra dopravy Jakub Kopřiva, ředitel odboru strategie ministerstva Luděk Sosna a zmocněnec pro digitální vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ivan Pilný.

Za členy výboru jsou nově navrhováni ředitel odboru infrastruktury a územního plánu ministerstva dopravy Josef Kubovský, který se má stát místopředsedou, ředitel odboru fondů EU Ministerstva dopravy Marek Pastucha, ředitel odboru drážní a vodní dopravy Ministerstva dopravy Jindřich Kušnír, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Marcela Pavlová a ředitelka odboru financí a ekonomiky Ministerstva dopravy Magdalena Faltýsková.

Ve fondu skončí místopředseda výboru Kamil Rudolecký a dále Milan Urban, Jiří Zemánek a Jiří Koliba, kterým vypršel mandát, a Libor Topol, kterého ministr navrhl odvolat před koncem funkčního období. Ministr dopravy je ze zákona předsedou výboru.

Při výběru nových členů výboru bylo přihlíženo k jejich dosavadní minimální pětileté praxi v oborech dopravy, veřejného financování nebo územního plánovaní, uvedlo ministerstvo. U místopředsedy výboru byla stanovena délka praxe minimálně deset let.

Státní fond dopravní infrastruktury slouží pro rozvoj, výstavbu, údržbu a modernizaci silnic a dálnic, železničních dopravních cest a vnitrozemských vodních cest. Rozpočet SFDI na letošní rok počítá se 72,5 miliardy korun ze státního rozpočtu včetně dotací z EU. Loni to bylo zhruba o deset miliard víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…