Vláda vyhodila pět set úředníků, aby sedm set přijala, píše ODS

11.05.2014 18:14

Občanští demokraté na svém Facebooku upozornili na nepoměr mezi vyhazovy a náborem nových lidí do kabinetu Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Vláda vyhodila pět set úředníků, aby sedm set přijala, píše ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování na 24. kongresu ODS

"Za prvních sto dní nová vláda odvolala 500 úředníků, ovšem dalších 700 lidí nabrala. Na významné pozice se navíc dostali bývalí zaměstnanci Agrofertu," uvedla na svém profilu ODS, čímž si vysloužila víc jak stovku pozitivních hodnocení a reakcí. "Tomu říká Sobotka šetříme? A co na to státní zástupce? nemá se na to podívat jako na trafiky? Nebo zákon platí jen pro někoho?" uvedla jedna z pisatelek.

Navzdory prokazatelnému nárůstu zaměstnanců, jak uvedl rovněž Deník.cz, jsou náruče většiny ministrů stále poloprázdné. Jak tvrdí zástupci téměř všech resortů, ministr financí Andrej Babiš jim nechce dát tolik, kolik by potřebovali.

"Já musím říci panu ministru financí, že je to hezké, že nám ještě rozpočet nesnižují, protože pokud tuto částku rozdělím mezi 270 tisíc zaměstnanců, tak to možní opravdu vyjde tak na tu svačinu pro ně,“ komentoval situaci senátor a ministr školství Marcel Chládek, jenž namísto 5 miliard dostal příslib osmdesáti milionů.

Babiš se hájí tím, že pracuje s vysokým deficitem a smyslem této vlády mají být úsporné kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…