Vláda znovu projedná jmenování generálů. Dojde i na šéfa BIS Koudelku

15.04.2019 6:10

Nařízením o podmínkách programu Výstavba na podporu dostupného sociálního bydlení či návrhem na jmenování generálů včetně ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelky se bude na svém dnešním zasedání zabývat vláda Andreje Babiše (ANO), upozornila ČTK.

Vláda znovu projedná jmenování generálů. Dojde i na šéfa BIS Koudelku
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Ministři mají na programu i několik poslaneckých návrhů nebo přehled velkých dopravních staveb, které plánuje stát zahájit nebo dokončit do roku 2020.

Vláda se chystá rozhodnout o tom, kdy a za jakých podmínek spustí program Výstavba. Projednávat bude návrh nařízení s pravidly pro obce a města k získání peněz na pořízení bytů. Za dotace a úvěry by měly radnice vybudovat byty o velikosti 23 až 120 metrů čtverečních s koupelnou, toaletou a kuchyňskou linkou s nízkým či obvyklým nájemným. Letos se počítá s rozdělením jedné miliardy korun.

Vláda pravděpodobně potřetí navrhne jmenovat generálem šéfa kontrarozvědky Koudelku. Prezident Miloš Zeman ho loni dvakrát povýšit odmítl, BIS opakovaně ostře kritizoval. Hrad prostřednictvím mluvčího bez dalších podrobností uvedl, že pokud kabinet s návrhem přijde, Zeman bude postupovat jako v minulosti.

Z poslaneckých návrhů se tento týden vláda vysloví například k záměru na zakotvení povinnosti dodavatelů proškolit pracovníky nemocnic v kontrolách, údržbě a opravách přístrojů, pokud o to nemocnice požádá. Na stole mají ministři i návrh, aby část výnosu ze spotřebních daní na benzin a naftu byla vyčleněna na financování oprav místních silnic, či novelu zvyšující přiznaný důchod ženám v závislosti na počtu vychovaných dětí.

Vláda projedná i přidělení dotace na pořádání letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary či zřízení komise za účelem hladkého průběhu akcí v souvislosti s předsednictvím ČR v EU v roce 2022. Na programu zasedání ministrů je i pracovní návštěva prezidenta Zemana v Číně, která se uskuteční po Velikonocích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…