Vladimír Dlouhý není úplně nezávislý, odhaluje bezpečnostní analytik

25.06.2012 8:05

Bezpečnostní analytik Miloš Balabán upozorňuje na fakt, že tři kandidáti na českého prezidenta Jan Fischer, Jan Švejnar a Vladimír Dlouhý, nejsou tak silně nezávislí, jak tvrdí. Představují totiž zástupce bank a to je třeba mít při jejich kandidatuře na paměti.

Vladimír Dlouhý není úplně nezávislý, odhaluje bezpečnostní analytik
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Někdejší ministr průmyslu a obchodu z časů vlády Václava Klause Vladimír Dlouhý oznámil, že vstoupí do souboje o Hrad. Stejně jako Jan Fischer nebo Jan Švejnar se i tento ekonom prezentuje jako muž nezávislý na současné politické scéně. Bezpečnostní analytik Miloš Balabán ovšem v komentáři pro deník Právo před proklamací nezávislosti varuje. Každý z těchto tří mužů zastupuje nějakou banku.

Zástupci bank na Hrad

Jan Fischer je ještě stále viceprezidentem Evropské banky pro obnovu a rozvoj, Jan Švejnar působí v pozici předsedy dozorčí rady ČSOB a Vladimír Dlouhý pracuje pro Goldman Sachs.

„Rád bych ale připomenul slova Marca Rocha z Le Monde: experty z Goldman Sachs je možné považovat za „ctihodné mistry, jejichž posláním je šířit ve světě pravdu přijatou v lóži. Třeba i o tom, že banky vlastně v krizi eurozóny za nic nemohou a že je EU, potažmo národní státy dnes nemusí zachraňovat za peníze získané na úkor občanů – daňových poplatníků?“

Prostě a krátce, Dlouhý si svou kandidaturu jistě pečlivě rozmyslel a své rozhodnutí učinil až po poradě s dalšími lidmi. Jako bývalý člen KSČ Dlouhý cítí, že antikomunistická vlna v Česku opadá a chce se pokusit přesvědčit občany o tom, že pravicová politika, kterou vyznává, má smysl. Dokáže o tom přesvědčit své spoluobčany?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…