Vladimír Putin je prý nemocný. A jeden známý muž mu radí, ať odejde na odpočinek

25.11.2014 15:37

Vladimír Putin se prý nakazil přílišným sebevědomím. Říká to o něm muž, který prý na vrcholu kariéry poznal totéž- poslední sovětský vůdce Michail Gorbačov. Ten nedávno sepsal knihu, kde radí, jakým směrem by se mělo Rusko nadále ubírat. Když ji představoval, pronesl, že kdo nepracuje dobře, měl by odejít, a nakonec prezidentu Putinovi vzkázal, že život v penzi je taky celkem příjemný.

Vladimír Putin je prý nemocný. A jeden známý muž mu radí, ať odejde na odpočinek
Foto: tan, breaknews.com
Popisek: Michail Sergejevič Gorbačov, bývalý sovětský komunistický politik

Michail Gorbačov, první a jediný prezident Sovětského svazu, vydal knihu, nazvanou příznačně „Po Kremlu“. Nejde však o pouhé vzpomínky na reformy, které se mu nakonec vymkly z rukou. Má jít zároveň o zamyšlení nad světem posledních dvaceti let. Sám radí, jaké změny musí nezbytně být provedeny. Přečíst si o ní můžete na serveru Literarky.cz.

Mimo jiné se Gorbačov v knize zamýšlí i nad tím, co čeká Rusko v budoucnosti. „Rusko s ne zcela využitým potenciálem se může zapojit do hledání odpovědí na univerzální problémy, ale aby toho bylo schopné, musí být silné a modernizované,“ píše. K těmto změnám však podle něj musí dospět demokratickými praktikami.

Celý komentář ZDE

Ještě výmluvnější vzkaz vyslal Gorbačov, když svou knihu v Moskvě podepisoval. Před stovkami lidí prý zvolal: „Když někdo špatně pracujem, měl by odejít“. Pak doplnil vlastní zkušenost, že odchodem z funkce život nekončí, naopak má řadu výhod.

Gorbačov nedávno v televizním rozhovoru v Německu Putina hájil. Nyní však v Moskvě kázal o tom, že vláda, která rozhání opoziční shromáždění, nemůže být silná. Kromě toho si postěžoval, že se s ním Putin odmítá sejít a vyslechnout jeho rady a doporučení. Poradci mu prý stále vzkazují, že pan prezident nemá čas.

„Onemocněl stejnou nemocí, kterou jsem trpěl – nazývá se sebevědomí. Myslí si, že je boží zástupce, a to za určité zásluhy – jenom si nemohu vzpomenout, které to jsou,“ říká někdejší prezident Sovětského svazu.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…