Vladimir Putin řekl v Rusku něco, za co by v Česku sklidil obrovský výsměch. Podívejte

09.02.2017 9:35

Ruský prezident Vladimir Putin věří, že Rusko čeká „skvělá budoucnost“. K tomuto názoru ho přiměla beseda s mladými ruskými vědci, informuje server Vesti.ru.

Vladimir Putin řekl v Rusku něco, za co by v Česku sklidil obrovský výsměch. Podívejte
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Plakát nevládní organizace Reportéři bez hranic

Prezident Ruské federace Vladimir Putin se ve středu 8. února v moskevském Kremlu setkal s mladými ruskými vědci. Po nedlouhé besedě s mladými inovátory Putin prohlásil, že Rusko čeká „skvělá budoucnost“.

„Vyslechl jsem si naše laureáty. Přitom jsem jim nejen naslouchal, ale doslova jsem si liboval v tom, co říkali a jak to říkali. V tom mi do hlavy přišla velmi prostá, ale zásadní myšlenka. Základy, na kterých stojí naše země, mají tak neuvěřitelně hluboké a staré kořeny, že její úchvatná a skvělá budoucnost je zaručena,“ prohlásil ruský prezident.

V roce 2008 byly mladým vědcům uděleny čtyři prezidentské ceny. Výše každé z nich činila 2,5 milionu ruských rublů. Ceny se udílejí za výjimečné výsledky vědeckých bádání, které ve velké míře přispívají k rozvoji technických i humanitních věd.

V letošním roce byla cena udělena třem mladým vědcům za jejich příspěvek v oblasti studie kvarkové plazmy a položení základů pro nový vysoce výkonný systém počítačové algebry.

„Další podpora v oblasti vývoje matematiky je nezbytnou podmínkou pro úspěšný rozvoj technologií,“ uvedl jeden z laureátů prezidentské ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…