Vladimir Putin se z nás musí smíchy popadat za břicho, napsal český expremiér

24.04.2015 11:14

Za mnoho povyku pro nic označuje rozruch, který v českých médiích vyvolalo oznámení o tom, že i naší zemí projede skupina ruského motorkářského uskupení Noční vlci, expremiér Jiří Paroubek. Ten se o celé záležitosti rozepsal v příspěvku, který zveřejnil na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Vladimir Putin se z nás musí smíchy popadat za břicho, napsal český expremiér
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

Rozruch, způsobený plánovaným průjezdem Nočních vlků Českem označuje Paroubek za „hysterickou kampaň“. Význam akce se expremiér snaží snížit tvrzením, že zeměmi střední Evropy projede asi třicet ruských motorkářů. „Předpokládám, že převážně na amerických strojích,“ podotýká.

Jde o popíchnutí veřejného mínění. O provokaci ne

Připouští ale, že celá akce je také jakýmsi popíchnutím veřejného mínění zemí střední Evropy. „Nazvat ji ale provokací je vzhledem k její titěrnosti a bezvýznamnosti, co se jejího rozsahu a záběru týče, příliš silné vyjádření,“ myslí si.

Zmiňuje, že již tisíc „našich bdělých spoluobčanů“ se podepsalo pod petici, aby „vláda nepovolila gangu vstup na naše území“. A v německém hlavním městě se prý dokonce zabývají tím, že těmto motorkářům nepovolí průjezd městem.

Putin se musí smíchy popadat za břicho

„Člověk prostě žasne, jaké hlouposti si lidé dokáží vymyslet. Pokud se V. Putin dozvěděl o manévrech, které se kolem zhruba třiceti ruských motorkářů dějí, musí se smíchy popadat za břicho. To je jako s jít kanonem na vrabce,“ píše bývalý předseda vlády.

V závěru svého zamyšlení dochází k tomu, že k průjezdu Nočních vlků českým územím vůbec nedojde. „Zaprvé Polsko ruským motorkářům nevydá víza a zadruhé se organizace celé akce na českém území ujal můj starý přítel J. Vyvadil. Tak je akce v nejlepších rukou a její ‚úspěch‘ je zaručen,“ dodal Paroubek.

  • Celý text Jiřího Paroubka je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…