Vladimir Putin zaskočil diváky slovy o Turecku a svém zdraví

14.04.2016 13:12

Prezident Ruské federace Vladimir Putin již počtrnácté usedl do studia „Přímé linky“, v rámci které mu mají ruští občané možnost pokládat své dotazy. Do začátku programu bylo položeno dohromady 2,3 milionů dotazů. Často se lidé ptají zejména na ekonomickou situaci v zemi a také na problémy svázané s bytovou situací.

Vladimir Putin zaskočil diváky slovy o Turecku a svém zdraví
Foto: kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin během letošní velké tiskové konference

Úplně nejčastější otázky se ovšem zatím týkaly situace na východě Ukrajiny a vztahu mezi RF, USA a NATO. Velmi časté jsou i žádosti o pomoc od konkrétních osob, které se ocitly ve složité životní situaci, a otázky ohledně operace v Sýrii a obecně boje s terorem.

„Jestli nebudeme terorismu přímo čelit, mohlo by dojít k tomu, že Islámský stát znovu získá na síle,“ zmínil Putin. Také ruské občany ujistil v tom, že i po stažení ruských jednotek je situace relativně pod kontrolou syrských vládních ozbrojených složek. „Teď je třeba zakončit mírová jednání, sepsat novou ústavu a na jejím základě uspořádat volby,“ uvedl prezident.

Zajímavý dotaz zazněl na téma lékařských služeb; divák se Putina zeptal na to, jakými medikamenty se léčí: domácími, nebo zahraničními? „Snažím se do takového stádia, které by mě přinutilo k tomu, brát léky, vůbec nedostat. Hodně sportuji a obecně vedu zdravý životní styl. Když už jsem v situaci, že nějaké léky opravdu potřebuji, beru prostě to, co mi lékař doporučí, bez ohledu na zemi původu konkrétního léku. Mohu vás ovšem ubezpečit, že se jedná vždy o ty nejprostší levné léky,“ částečně se vyhnul Putin odpovědi.

Další dotaz přišel od dvanáctileté holčičky, která se Putina ptala na to, koho by zachránil jako prvního v případě, že by se topili: Porošenka, nebo Erdogana? Putin odpověděl slovy, že „Rusko je připravené pomoci lídrům druhých zemí v tom případě, že o to mají sami zájem. Na druhou stranu, pokud se je někdo již rozhodl utopit, zachránit je není možné“, sdělil Putin pobavenému sálu.

O Turecku se hovořilo déle. „Turecko považujeme za našeho partnera. Turecký národ je spřátelený národ, s kterým budeme usilovat o vytvoření co možná nejlepších sousedských vztahů. Na druhou stranu je vždy třeba reagovat na nepřátelské chování vůči nám. Pokud reagovat nebudeme, sednou si nám na krk a pokusí se nám udávat směr cesty; to se již v novodobé historii naší země stalo a návrat k těmto dobám nemůžeme dopustit,“ zdůraznil ruský lídr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…