Vladimír Železný vypravuje: Babišovi radím s médii já. Teď bude chtít kupovat Novu

02.01.2014 17:07

Bývalý ředitel televize Nova Vladimír Železný prý radil šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi ohledně koupě médií. Podle svých slov mu napsal speciální studii. Jeho nápadem je prý i nákup Rádia Impuls.

Vladimír Železný vypravuje: Babišovi radím s médii já. Teď bude chtít kupovat Novu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Železný

Vladimír Železný prý stojí za rozhodnutím Andreje Babiše koupit nejposlouchanější rádio - Impuls a zároveň pro miliardáře napsal i studii o současném mediálním trhu v ČR. Zde prý byla různá doporučení, uvedl pro magazín Forbes.

Podle Železného má šéf hnutí ANO zájem o některou plnoformátovou televizi, nejvíce by chtěl TV Nova, kde byl Železný dlouholetým ředitelem. Nova by podle něj měla být brzy k mání, protože největší akcionář skupiny CME, společnost Time Warner, se bude chtít zbavit čtyřmiliardové ztráty celé skupiny.

„Myslím, že Warneři netíhnou k tomu, aby nezbytně nutně provozovali televize ve střední a východní Evropě,“ uvedl Železný. Ten však Babišovi radil koupit spíše Primu, která ale podle posledních čísel za loňský rok propadla ve sledovanosti.

Železný je nyní generálním ředitelem TV Barrandov, zde také nevylučuje možnost, že Babiš nakonec koupí právě tuto televizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…