Vládní čistky pokračují: Ministr Hüner odvolal muže napojeného na ČSSD

18.01.2018 14:08

Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner (za ANO) odvolal z představenstva provozovatele energetické přenosové soustavy ČEPS Vítězslava Kulicha, který dříve mimo jiné působil jako vedoucí public relations a marketingu ČSSD. Informoval o tom dnes server Lidovky.cz. Zprávu převzala ČTK.

Vládní čistky pokračují: Ministr Hüner odvolal muže napojeného na ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner

Sto procent akcií ČEPS vlastní stát právě přes ministerstvo průmyslu a obchodu.

„K odvolání pana Kulicha vedl požadavek na vyšší odbornost v představenstvu ČEPS. Jde o strategickou státní společnost a zaslouží si ve svém vedení odborníky se zkušeností s danou problematikou,“ sdělil serveru Hüner. Kdo nastoupí na uvolněnou pozici zatím není jasné, podle ministra chce ale dozorčí rada ČEPS rozhodnout o Kulichově nástupci co nejdříve.

Web připomíná, že kromě práce pro ČSSD Kulich dříve pracoval jako novinář, vedl odbor strategií na Úřadu vlády, zkušenosti má i z pozic ve společnostech ČEZ či Westinghouse. Ve vedení ČEPS strávil tři roky. Podle webových stránek firmy byl místopředsedou představenstva.

Odvolání Kulicha není první personální změnou, kterou Hüner jako ministr udělal. A to i přesto, že vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) nedostala tento týden ve Sněmovně důvěru. Na ministerstvu snížil počet náměstků na sedm, přičemž kvůli zrušení místa byl mimo jiné z funkce náměstka odvolán bývalý ministr průmyslu ve vládě Bohuslava Sobotky Jiří Havlíček (ČSSD). Minulý týden Hüner odvolal generálního ředitele státní agentury CzechInvest Karla Kučeru.

ČEPS působí v ČR jako výhradní provozovatel přenosové soustavy na základě licence od Energetického regulačního úřadu. Udržuje, obnovuje a provozuje 42 rozvoden s 75 transformátory a vedení o celkové délce přes 5600 kilometrů. Předsedou představenstva je Jan Kalina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…