Vlajky místo billboardů? Čekáme na verdikt soudu, říká prezident Pavlas

01.09.2017 18:18

Hostem 20 minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl prezident Svazu provozovatelů venkovní reklamy Marek Pavlas. Od dnešního dne mají totiž provozovatelé reklamních ploch pět dní na to, aby billboardy u dálnic a silnic I. třídy odstranili. V případě, že tak neučiní, úřady začnou billboardy podél silnic zakrývat. Odstraňovat je pak budou od přelomu září a října.

Vlajky místo billboardů? Čekáme na verdikt soudu, říká prezident Pavlas
Foto: pixabay.com
Popisek: Billboard - ilustrační foto

Pavlas úvodem zdůvodnil, proč se místo billboardů objevily české státní vlajky. „Ve chvíli, kdy bychom tyto billboardy odstranili, vznikla by nevratná škoda. Je potřeba rozlišovat – billboardy nejde házet do jednoho pytle. Nesouhlasíme s tím, že někteří provozovatelé nadále na billboardech propagují reklamní sdělení. My na reklamních zařízeních prosazujeme nyní motiv státní vlajky,“ sdělil Pavlas.

„My to bereme tak, že se snažíme státu vyjít vstříc. Kdybychom za velké peníze začali fyzicky demontovat, budeme chtít náhradu škody. Nyní čekáme na rozhodnutí Ústavního soudu v celé věci,“ dodal k ústavní stížnosti senátorů Pavlas.

„ŘSD plánuje plochu zaslepit. My to, co jsme udělali, považujeme také za zaslepení. Ale jestli ŘSD bude chtít mít místo vlajky bílou plochu, domluvíme se,“ míní Pavlas. Za zneuctění státního symbolu umístění vlajky nevnímá. „My pomocí té vlajky chceme ukázat tu deziluzi z postoje státu, který podle našeho názoru nedodržuje závazky,“ podotkl. 

Pavlas pak závěrem rozhovoru uvedl, že se domnívá, že billboardy nejsou nebezpečné. „Lidé nejsou hloupí. Oni sami vědí, kdy se na něj můžou podívat a kdy ne,“ podotkl mimo jiné Pavlas a poukázal například na pití za volantem či na zapalování cigarety.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…