Vlastimil Tlustý shrnuje hypotézy spojené s migrační krizí a doporučuje...

29.12.2015 20:10

Bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý napsal na svém profilu na Facebooku zajímavé PF do roku 2016. Komentoval v něm současnou migrační krizi, důvody, které k ní vedly, a také následky, jež z ní pro Českou republiku plynou.

Vlastimil Tlustý shrnuje hypotézy spojené s migrační krizí a doporučuje...
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vlastimil Tlustý v pořadu Horké téma

„Přistěhovalecká krize – Kdo za tím stojí?“ ptá se Tlustý a jme se vyjmenovávat několik nejčastěji propíraných hypotéz. Tedy že za ní může být světová velmoc, jež tímto způsobem bojuje proti Evropské unii, či například jde o útok islámského světa na Evropu.

Může za tím však být i snaha evropských politiků „oživit stárnoucí populaci“ či si jen upevnit moc. Existuje i jiná možnost, že za tím nikdo nestojí. „Je to jen souhra náhod, umožněná idealismem a humanismem občanů EU.“

„Najít ta správná vysvětlení je nemožné, a nemá proto smysl se o to pokoušet a už vůbec nemá smysl se kvůli tomu rozdělovat na příznivce toho či onoho,“ míní Tlustý s tím, že to mohou být i všechny zmíněné důvody najednou.

„Co tedy dává smysl? Přemýšlet, co by měla ČR dělat, až se důsledky přistěhovalecké krize stanou nesnesitelné pro většinu občanů naší země,“ navrhuje bývalý ministr financí a připomíná, že zatím není všem dnům konec, a až ten nastane, Tlustý přijde s možným řešením.  

Celý Tlustého příspěvek:

Přistěhovalecká krize – Kdo za tím stojí? Hypotézy, které se nejčastěji objevují ve vaší diskuzi: 1. světová velmoc(i), která chce oslabit svého konkurenta, tj. EU. 2. islámský svět nebo jeho část, která chce ovládnout Evropu. 3. evropští federalisté, kteří chtějí posílit svoji moc a potřebují k tomu záminku. 4. evropští idealisté, kteří věří, že tito přistěhovalci oživí stárnoucí populaci. 5. nikdo – je to jen souhra náhod umožněná idealismem a humanismem občanů EU. Najít ta správná vysvětlení je nemožné a nemá proto smysl se o to pokoušet a už vůbec nemá smysl se kvůli tomu rozdělovat na příznivce toho či onoho. Možné jsou totiž i všechny možné kombinace hypotéz. Co tedy dává smysl? Přemýšlet, co by měla ČR dělat, až se důsledky přistěhovalecké krize stanou nesnesitelné pro většinu občanů naší země a to v takové míře, že něco dělat bude možné. Dnes to tak není a tak mi dovolte, abych vás s jednou z možných variant seznámil, až se taková situace přiblíží. Přeji všem úspěšný rok 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…