Vlastizrada! Na Bohuslava Sobotku sepsáno trestní oznámení

05.12.2017 12:44

S návrhem na trestní oznámení na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) za vlastizradu seznámil ParlamentníListy.cz Pavel Dudr. Vadí mu totiž, že premiér Sobotka podepsal 17. listopadu 2017 Evropský pilíř sociálních práv, jenž podle něj ve svém důsledku může znamenat likvidaci naší Listiny základních práv a svobod a potom i rozvrácení ústavního pořádku ČR.

Vlastizrada! Na Bohuslava Sobotku sepsáno trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Trestní oznámení by mělo putovat na Nejvyšší státní zastupitelství. Důvodem je podpis Evropského pilíře sociálních práv, což je dvacítka principů, podle kterých by měla být formulována budoucí evropská sociální politika. „Dokument je souborem doporučení, jenž právní závaznost sice nemá, ale může ji snadno získat, pokud bude zapracován do směrnic Evropské komise, které už právní závaznost mají,“ sdělují navrhovatelé. 

Podle nich je totiž tento dokument připravený Evropskou komisí právním základem pro demontáž práv garantovaných českým občanům naší Ústavou a Listinou základních práv a svobod. „A hlavně k jejich ‚přerozdělení‘ ve prospěch imigrantů. Naše Listina základních práv a svobod je podle článku 3 Ústavy nedílnou součástí ústavního pořádku. V ní jsou zakotvena všechna nejdůležitější práva – od základních, politických, hospodářských až po sociální,“ píší navrhovatelé. 

Původní text ZDE

„Česká Listina zaručuje občanům právo na bezplatné vzdělávání na základních a středních školách. Evropský pilíř hovoří pouze o cenově dostupném a kvalitním vzdělávání. Aniž by stanovil, co to přesně znamená. Evropský pilíř tedy boří právo na bezplatné vzdělávání pro naše občany,“ dodávají dále a poukazují i na zdravotní péči.  

„Komise chce tedy dle našeho názoru ubrat část práv, která dnes mají občané členských států, a dát místo toho práva imigrantům. To je zřejmě hlavním cílem evropského sociálního pilíře. Ani Úmluvy Mezinárodní organizace práce (ILO) totiž nikdy nepočítaly s tím, že se do nějakého státu nahrne několik milionů imigrantů, kteří nikdy do státní kasy ani pojistných systémů nepřispěli ani nejmenší platnou mincí, a že by tito lidé přesto měli mít nárok na zdravotní a sociální zabezpečení. Ale přesně tohle jim má zajistit Evropský sociální pilíř,“ rozčilují se dále stěžovatelé. 

Trestní oznámení podávají z toho důvodu, že se podle nich jedná o přípravu k rozvrácení ústavního pořádku republiky ve spojení s cizí mocí. 

Pavel Dudr je podle svého blogu na serveru iDnes.cz bývalým konstruktérem a podnikatelem ve strojírenství, nyní důchodcem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…