Vlastizrádci jsou ti, kteří hrozí šibenicemi, píše komentátorka. A zmiňuje Okamuru i Obrtela

17.07.2015 15:01

Adam B. Bartoš s Národní demokracií chystají další demonstrace, přičemž v paměti veřejnosti ještě zůstaly obrazy z poslední podobné akce, kde stály šibenice se vzkazem, že jsou připraveny pro vlastizrádce. Hana Zelená ale na Svobodném fóru píše, že vlastizrádci jsou spíše lidé jako Bartoš, kteří fakticky vyhrožují tím, že rozvrátí republiku. Autorka zmiňuje i Marka Obrtela.

Vlastizrádci jsou ti, kteří hrozí šibenicemi, píše komentátorka. A zmiňuje Okamuru i Obrtela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

Vlastizrady se podle zákona dopouští ten, kdo rozvrací ústavní zřízení republiky ve spolupráci s cizí mocí, dopustí se sabotáže, teroristického útoku či jiného teroru. Z tohoto hlediska lze tedy říci, že se vlastizrady dopouštějí spíše nositelé šibenic než politici, kterým mají být údajně určeny.

„Pokud se ale nikým nezvoleni, nikým v Parlamentu ani v Senátu nezastoupeni, domáhají okamžitého uzavření hranic, vypovězení schengenské smlouvy a chtějí referendum, jehož podmínky vypsání stanoví Ústava ČR, a to vše hodlají činit pod nátlakem, tak se zdařile kriminalizují sami. Zvláště, pokud si osobují právo úkolovat bezpečností složky, včetně Armády České republiky,“ upozorňuje Zelená.

Bude popravčí špalek?

Autorka v této souvislosti zmiňuje i vojáka – lékaře Marka Obrtela, který vrátil získaná vyznamenání, když dospěl k závěru, že je NATO zločineckou organizací. Zelená ale podotýká, že už nevrátil plat, který za práci pro tutéž „zločineckou organizaci“ dostával. Téma uprchlíků ale představuje živnou půdu nejen pro Adama B. Bartoše, ale také pro lidi jako jsou Obrtel, Tomio Okamura nebo zakladatel Přátel Ruska v ČR Jiří Vyvadil. Okamura se ostatně má účastnit i další plánované akce Adama B. Bartoše.

„O tom, zda organizátoři tentokrát přivalí rovnou popravčí špalky nebo přijedou alegorické vozy s nákladem gilotin, se v programu nedočtete. O tom, že bude policie údajně provokovat, ale současně o výzvě, aby policie proti táboru lidu nezakročovala, o výzvě bývalým členům pohraniční stráže a k organizování táborů lidu a domobrany ve městech nad 50 tisíc obyvatel, se program zmiňuje detailně. O tom, že jakékoli ozbrojené složky v demokratickém státě zakládá jen stát, organizátoři taktně mlčí,“ pokračuje autorka.

Na Václavském náměstí ale proběhne také protiakce – schválená demonstrace, která chce upozornit na to, že o uprchlících mají rozhodovat námi zvolení politici, a ne davy v ulicích. Shrnuto a podtrženo, v Praze bude zřejmě v sobotu živo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…