Vlastnictví zbraně patří k demokratickému systému, míní zbrojní analytik Štefec

25.02.2016 18:34

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec zavítal do čtvrteční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Sám prý vlastní zbraň a doporučuje každému, aby se naučil se zbraněmi zacházet. Vlastnictví zbraně patří podle odborníka k demokratickému zřízení.

Vlastnictví zbraně patří k demokratickému systému, míní zbrojní analytik Štefec
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

„Vlastnictví zbraně patří k demokratickému systému... Každý občan by měl umět se zbraněmi zacházet, pokud by to snad někdy potřeboval,“ shrnul svůj pohled na věc. Česká republika má podle jeho názoru skvělý zbrojní zákon. Je jeden z nejlepších na světě, takhle bych to řekl,“ dodal. Proč používá takové superlativy? Protože je vyvážený, jasně popisuje povinnosti vlastníka zbraně i povinnosti státu.

Skutečně nestačí si zbraň jen pořídit. Lidé nejsou psychicky připraveni na použití zbraně v případě ohrožení. „Člověk by si měl především odpovědět na otázku, zda je připraven zbraň použít, pokud dojde k ohrožení. Pokud na to není připraven, ať to nedělá. Ať raději investuje do pasivních bezpečnostních opatření,“ zaznělo z úst hosta.

A pokud lidé skutečně uvažují o tom, že si zbraň pořídí, Štefec doporučuje pistoli Glock.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …