Vlastník práv k Opencard přestal jednat s Prahou, kvůli volbám

01.10.2014 14:46

Firma eMoneyServices (EMS), která je vlastníkem autorských práv k Opencard, stáhla všechny nabídky, které dosud Praze v souvislosti s problematickým projektem Opencard předložila. Zastavila tak jednání o prodeji části firmy, o kterou mělo město zájem. Důvodem jsou blížící se komunální volby. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí společnosti Martin Opatrný.

Vlastník práv k Opencard přestal jednat s Prahou, kvůli volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

Podle primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) firma ani jednou nepřišla s realistickým řešením. Funkčnost karty, která slouží především jako tramvajenka, EMS podle Opatrného omezovat nebude.

Debaty prakticky žádný výsledek nepřinesly

O osudu karty Opencard, která dosud stála 1,35 miliardy korun, vedou Praha a EMS jednání už několik měsíců. Praha chce k problematickému projektu získat práva a provozovat jej sama. Kromě dohody na odkupu licencí ale vyostřené debaty žádný výrazný výsledek nepřinesly.

EMS v průběhu uplynulých měsíců předložila Praze celkem tři nabídky na řešení dalšího vztahu vůči Opencard. Žádala kolem 500 milionů korun. Vedení města ale žádnou z nich neakceptovalo. „Považujeme proto za nereálné, aby k takovému kroku došlo těsně před volbami. Jsme připraveni po volbách o řešení znovu jednat," uvedl dnes mluvčí. „Společnost EMS nám pouze předkládala variace původní nabídky za téměř 500 milionů," řekl na dotaz ČTK primátor. „Nepřesvědčili nás, že jejich požadavky jsou alespoň vzdáleně realistické, cena by měla být řádově nižší," doplnil.

Praha vyjednává o možnosti propojení s In Kartou ČD i s plzeňskou kartou

Projekt Opencard, který pochází z doby exprimátora Pavla Béma (ODS), má 1,2 milionu zákazníků. Zájem o vstup do projektu kvůli počtu klientů už dřív projevily mimo jiné bankovní instituce. Praha vyjednává o možnosti propojení s In Kartou Českých drah nebo s plzeňskou kartou. V případu padlo několik žalob. Na soud se obrátily dopravní podnik i EMS. Kvůli prodloužení smlouvy s EMS je obžalováno deset minulých i současných radních.

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…