Vlastník práv na Opencard podal stížnost k Evropské komisi

24.06.2014 20:43

Společnost Emoney Group (EMS), která vlastní práva na kartu Opencard, podala kvůli ní stížnost k Evropské komisi. Firmu podle serveru Týden.cz vedly k tomuto kroku závěry znaleckého posudku.

Vlastník práv na Opencard podal stížnost k Evropské komisi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

Firma podala v souvislosti s pražskou kartou stížnost k Evropské komisi kvůli nedovolené podpoře. Týká se prý mimo jiné Plzeňských městských dopravních podniků a Českých drah, s nimiž teď Praha jedná o spolupráci.

Společnost k tomuto kroku vedly závěry znaleckého posudku. Oba subjekty, na které si stěžuje, podle Emoney Group využívají veřejné prostředky, kterými mimo jiné financují vývoj a provoz vlastních řešení kartových odbavovacích systémů. A ty nyní, podle mínění Emoney Group v rozporu s eurounijním právem, nabízejí Praze místo Opencard. Současně s tím prý může nastat nedovolené zvýhodnění firem dodávajících řešení těmto subjektům.

Firma také musí čelit předběžnému opatření soudu, které jí uložilo povinnost strpět používání 1,26 milionu karet. Emoney nesmí učinit žádný krok, který by omezil provoz Opencard.

"Společnost Emoney vždy respektovala a respektuje platné smlouvy. Elektronickou tramvajenku jsme tedy připraveni podporovat i nadále, a to nikoliv s ohledem na předběžné opatření soudu, ale především na smlouvu uzavřenou s DPP," uvedl mluvčí Emoney Martin Opatrný pro Týden.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…