Vlhké kabely v nedodělané Blance. Tohle politici řešit nemají, bránil se odpovědný náměstek z časů Hudečka

03.03.2015 18:53

Hostem úterní Kauzy dne Rádia Impuls byl bývalý náměstek pro infrastrukturu exprimátora Hudečka Jiří Nouza. Vyjadřoval se mimo jiné i k tunelu Blanka. Hned na úvod poznamenal, že od odborných firem očekává odbornou práci, která by zahrnovala i to, že specialisté budou vědět, jaké kabely do tunelu položit. Do toho přece politici nemají co mluvit.

Vlhké kabely v nedodělané Blance. Tohle politici řešit nemají, bránil se odpovědný náměstek z časů Hudečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

"Já se přiznám, že jsem tlačil na otevření tunelu a pak zhotovitel stanovil zprovoznění tunelu na přelomu března a dubna a když se to blíží, tak dodavatel přijde s takovýmto sdělením. Mě to zaskočilo a překvapilo. Nedivil bych se, kdyby současné vedení sáhlo k soudu, protože v tuto chvíli se Praha stává rukojmím dodavatelských firem," vyjádřil se Nouza. "Politická reprezentace nemá co mluvit do toho, jaké kabely přijdou do různých staveb," pokračoval.  

V tunelu se prý byl sám podívat a nezdálo se mu, že by tam té vody bylo nějak moc, někde bylo úplně sucho, někde vlhko a někde centimetr vody. Neštěstí stavby podle jeho názoru tkví už v tom, že projekt byl rozdělen smluvně do dvou částí - projektové a technologické. Už jen proto by dnes měla Praha bouchnout do stolu a uvažovat o soudu.

Nouza seděl ve funkci radního déle než rok, ale nezdá se mu, že by ve své pozici selhal. Uznává toliko, že měl důrazněji tlačit na dodavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…