Vlna se valí stále dál. V Londýně už prý uprchlíci vegetují královně pod okny

26.06.2015 7:16

Britský premiér David Cameron nedávno přislíbil zpřísnění přistěhovalecké politiky, ale situace se mezitím zhoršuje každým dnem. Britský deník Daily Mail informuje o uprchlících, kteří už přespávají i poblíž Buckinghamského paláce, který je sídlem královny Alžběty.

Vlna se valí stále dál. V Londýně už prý uprchlíci vegetují královně pod okny
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

„Uprchlíci přespávají ve svých spacích pytlech na prestižní adrese, v ulici Grosvenor Place, která se nachází jen pár metrů od Buckinghamského paláce,“ informuje deník a dodává, že zdejší řadové historické domy nabízejí realitní kanceláře za mnoho milionů liber. Mimo jiné zde sídlí mezinárodní developerské společnosti a například také Mezinárodní obchodní komora. Na publikovaných fotografiích je skupina několika starších mužů a žen. Podle deníku přespává na ulici každým rokem asi 6500 lidí, z nich téměř polovinu tvoří uprchlíci.

„Přesto je nezvyklé, aby byli viděni na takových místech, jako je právě Grosvenor Place. Pravidelně uprchlíci v poslední době táboří také na sousední Park Lane a blízko luxusního hotelu Dorchester, kde hosté platí za pokoj minimálně 550 liber a za apartmán dokonce 7000 liber,“ konstatuje Daily Mail. Další uprchlíci se usídlili také v centru na Marble Arch, tedy v oblasti, kde se ceny domů pohybují v řádech desítek milionů liber. Podle oficiálních statistik se v mezi dubnem 2014 a březnem 2015 zvýšil počet bezdomovců a uprchlíků v ulicích Londýna o 16 %.

Celý text v angličtině najdete ZDE

„Tato místa jsou soukromým majetkem a my nemáme potřebné pravomoci, abychom mohli celou záležitost nějakým způsobem řešit. Budeme však v kontaktu s majiteli zmíněných nemovitostí a rádi jim nabídneme pomocnou ruku. Bereme tento problém velmi vážně a vyšleme do terénu speciální týmy s cílem zajistit bezpečnost těch, kteří potřebují pomoc. Spolupracujeme s policií a s imigračním úřadem na tom, abychom nepřipustili jakékoli nevhodné chování inkriminovaných osob,“ cituje Daily Mail vyjádření mluvčího Městské rady Westminsteru, jež se nachází v samotném centru Londýna.

Daily Mail v souvislosti s tímto případem poukazuje na setkání evropských politických špiček v Belgii, které se sešly, aby diskutovaly o rostoucí migrační krizi. „Před několika týdny byla na Marble Arch pozorována další skupina uprchlíků, kteří zde spali na holé zemi. V oblasti se nyní takto zdržuje asi sedmdesát běženců. Majitelé okolních obchodů kritizují pomalý postup úřadů a tvrdí, že pro vyřešení tohoto problémů dělají jen velmi málo. Podle jejich slov tady takto přespávají někteří uprchlíci již dva roky a jejich počet stále roste. Městská rada ve Westminsteru se pokoušela dostat uprchlíky pryč z této čtvrti již mnohokrát. Dokonce jim i dávala peníze na lístky, aby se mohli vrátit domů. Radní však tvrdí, že k úplnému vyřešení problematiky by potřebovali disponovat více pravomocemi,“ píše Daily Mail.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…