Vnuk válečného veterána se připoutal k soše Koněva. Zmrzlej komouš není špatná představa, zaznělo k tomu u příspěvku Jakuba Jandy

16.09.2019 18:19

K soše maršála Koněva na pražském náměstí Interbrigády se v pondělí v podvečer připoutal mladý muž. Je to další epizoda do příběhu pomníku, který chce starosta Ondřej Kolář z TOP 09 odstranit a řada obyvatel s ním nesouhlasí.

Vnuk válečného veterána se připoutal k soše Koněva. Zmrzlej komouš není špatná představa, zaznělo k tomu u příspěvku Jakuba Jandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění pro zachování sochy maršála Koněva v pražských Dejvicích. Došlo k drobným šarvátkám

K soše Koněva na pražském náměstí Interbrigády se v pondělí v podvečer připoutal mladý muž, o kterém jako první reportoval server iDNES.cz.

„Zhruba 30letý muž redaktorovi iDNES.cz na místě řekl, že se ho celá záležitost kolem sochy maršála osobně dotýká, protože jeho děda za druhé světové války bojoval,“ píše web.

„Možná je tato podoba protestu kontroverzní, ale já to tak cítím. Nejsem proruský, ale nevím, proč bych měl být protiruský,“ řekl muž jménem Michal Šulc.

Akce na podporu zachování maršálova památníku okamžitě začala bavit protilehlý tábor. Jakub Janda z neziskové organizace Evropské hodnoty se posmíval, že „stále nevíme, zdali to je Zdeněk Ondráček (O jako Obušek), nebo náhodně vylosovaný komunista z některé z jiných stran“.

A doporučil, aby bylo k pomníku přivázáno takových komunistů co nejvíce. „Pojďme jim pomoct. Je potřeba, aby se jich tam přivázalo víc. Prosím doporučte to svému místnímu komunistovi,“ doporučoval.

Zareagovala dáma vystupující pod pseudonymem Jenny Nowak, v minulosti aktivistka fanklubu Miroslava Kalouska a dnes přispěvatelka webu Forum24.cz Pavla Šafra. Ta vyjádřila názor, že doufá, že tam zůstane přivázán co nejdéle. „Tak snad ho nikdo nepůjde odvazovat. V noci ještě nemrzne, tak co,“ psala. Na to zareagoval jiný fanoušek Jandova profilu s názorem: „Bohužel, ještě nemrzne. Zmrzlej komouš není špatná představa“.


 

Tyto sny se však nejspíš nenaplní. Jak připoutaný muž sdělil policejní hlídce, je jeho protest pouze symbolický. Na dlouhé protestní akce nemá čas, protože přijel ze severních Čech a v úterý ráno musí být v práci.

Po dvou hodinách svůj protest skutečně ukončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…