Vojenská základna USA na našem území, ohromuje Jiří Paroubek v textu o katastrofě ČSSD

09.08.2016 6:22

Na poslední průzkum veřejného mínění, který uskutečnila společnost TNS Aisa a jenž poukázal na propad ČSSD, zareagoval i bývalý premiér a předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek. „Je ČSSD už grogy?“ zeptal se ve svém komentáři pro server Vaševěc.cz.

Vojenská základna USA na našem území, ohromuje Jiří Paroubek v textu o katastrofě ČSSD
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Preference ČSSD podle posledního průzkumu vystoupaly na pouhých 16 procent. Hnutí ANO o 12,5 procenta více. „Je třeba podotknout, že TNS Aisa je agenturou, která má dlouhodobě nejpřesnější výsledky průzkumů veřejného mínění, tedy v porovnání skutečnosti s prognózou,“ konstatuje Paroubek s tím, že je třeba začít vnímat realitu.

„Je to realita, na kterou dlouhodobě upozorňuji, že může nastat a nastane. Vedení ČSSD jí samozřejmě v posledních týdnech a měsících poněkud samo pomohlo, když se dostalo do hluboké defenzivy díky několika marketingově prohraným bitvám s hnutím ANO, resp. s Andrejem Babišem,“ zmiňuje expremiér. První bitvou podle něj byla reorganizace policie. Byť ji ČSSD politicky vyhrála, marketingově došlo podle Paroubka ke všestranné prohře, z níž Babiš dodneška politicky profituje. „Babiš bude ČSSD stavět do pozice strany, která má co skrývat a má silný zájem na tom, aby policie pracovala na politickou objednávku,“ dodává Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

A zmiňuje Babišovy vazby s bývalým ředitelem ÚOOZ Robertem Šlachtou, jež Babiš prostřednictvím Šlachtou poskytnutých materiálů určitě využije v předvolební kampani. „Koneckonců jedním z výsledků takovéto investigativní, zpravodajské činnosti může být i zjištění vztahů mezi hejtmanem Haškem a píáristkou Mrencovou, tak mocně rozvinuté v babišovském tisku,“ myslí si Paroubek.

Původní text ZDE.

ČSSD je podle něj v situaci, kdy připomíná boxera po těžkém úderu, který se nemůže vzchopit k dalšímu boji a v ringu inkasuje další a další těžké rány. „Pokud ČSSD a její hejtmani nechtějí, aby se výsledek v krajských a senátních volbách v říjnu změnil na katastrofu, musejí ‚něco‘ dělat. Je třeba zahájit s Babišem debaty, které naprosto nemiluje, a není v zásadě schopen o některých otázkách srozumitelně a na úrovni mluvit. Něco jiného je, je-li připraven a boj se odehrává na bojišti, které sám vykolíkuje. Mám na mysli debaty na téma ochrany spotřebitele, vyrovnanost státního rozpočtu a druhé sazby korporátní daně, vojenská základna USA na našem území, tvrdá koruna, znemožněná nekvalifikovaným zásahem ČNB a podobně,“ radí své bývalé straně Paroubek. A dodává, že strana také musí převzít od Babiše strategickou iniciativu a využít například toho, že Babiš nemá ve svých krajích žádné zajímavé osobnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…