Vojenský konvoj USA má dnes odpoledne opustit Českou republiku

30.05.2016 7:11

Konvoj americké armády má dnes odpoledne na hraničním přechodu Věřňovice opustit Českou republiku. Vojáci budou pokračovat v cestě na pobaltské cvičení Saber Strike. Do Česka dorazili v pátek, od soboty byli ve Vyškově a Přáslavicích. Na programu měli mimo jiné i cvičení s českými vojáky. V neděli se na vojenskou techniku ve Vyškově mohla podívat veřejnost, využily toho stovky lidí.

Vojenský konvoj USA má dnes odpoledne opustit Českou republiku
Foto: TOP 09
Popisek: Vítání amerického vojenského konvoje

Konvoj má asi 420 vojáků a 225 kusů vojenské techniky. Po silnicích projíždí kolona v několika částech ve zhruba půlhodinových rozestupech, aby příliš neblokovala provoz. Z Vyškova by dnes první část měla odjet okolo 07:00, z Přáslavic asi v 11:00. Poslední část konvoje by měla Českou republiku ve Věřňovicích na Karvinsku opustit kolem 15:30.

Loni Českem projížděly dva podobné konvoje americké armády. Velkou pozornost vzbudil především první z nich. Ozvala se řada kritických hlasů, nakonec ale vojáky vítaly tisíce příznivců. Letos konvoj budil menší pozornost, po cestě ho sledovali jednotlivci nebo menší skupinky lidí. Policisté v sobotu na oddělení odvezli jednoho člověka, který chtěl na silnici u Vyškova konvoj zastavit vlastním tělem a na vojáky podle přihlížejících vystrkoval zadek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…