Volby přece nejsou jen o tom, aby se z nich vygenerovali poslanci. Nechtěný poslanec Hlavatý líčí, jak se mu lidé v šoku omlouvají za kroužky

11.11.2017 11:10

Na volné křeslo senátora chce v lednu kandidovat poslanec a továrník Jiří Hlavatý. Volby se budou konat z důvodu, že Hlavatý se dostal za ANO do Poslanecké sněmovny a tím mu zanikl senátorský post. Andrej Babiš mu ale radí, aby rozhodně nekandidoval.

Volby přece nejsou jen o tom, aby se z nich vygenerovali poslanci. Nechtěný poslanec Hlavatý líčí, jak se mu lidé v šoku omlouvají za kroužky
Foto: ANO
Popisek: Jiří Hlavatý

Jiří Hlavatý se řadí mezi nejbohatší podnikatele v Česku a pozornost na sebe strhl hlavně působením v politice. Odhaduje se, že disponuje dokonce téměř šesti miliardami korun, píše server Aktuálně.cz.

Právě díky kroužkování se dostal poslanec do Poslanecké sněmovny z posledního místa královéhradecké kandidátky ANO. Tím ale zároveň přišel o post senátora, s čímž prý vůbec nepočítal. Hlavatý se proto rozhodl, že v doplňovacích senátních volbách, které se konají právě kvůli jeho odchodu mezi poslance, bude opět kandidovat. Vysloužil sí kvůli tomu nejen kritiku médií a politické opozice, ale i tu Babišovu.

„To se mu skutečně nepovedlo. Je to špatně a nesouhlasím s tím. Může se stát, že nevěděl, ani já to nevěděl, každý děláme chyby. Ale způsob, jakým to komentoval, že jde znovu do senátních voleb a mají to zaplatit voliči, to je absurdní. Chci mu jeho další kandidaturu do Senátu nedoporučit,“ řekl Babiš.

Hlavatého Babišovo vyjádření prý velmi zaskočilo, ale jeho rozhodnutí určitě nezabrání. „Já jsem se rozhodl, že budu kandidovat na senátora a to je definitivní,“ prohlásil.

Hlavatý na závěr také dodal, že jeho tolik kritizovaný komentář, že nové volby by vlastně měli uhradit voliči, kteří jej kroužkovali, byla špatně pochopená nadsázka: „Víte, ten telefonát mě chytnul ve chvíli, kdy jsme měli poradu, byl jsem plný stresu. Poslední věc, kterou jsem v tom rozhovoru řekl, bylo to s těmi voliči. Bylo to to poslední, co ze mě vyhrklo. Byla to nadsázka. Byl u toho otazník, já to nemyslel vážně,“ uzavřel.

Jak dodává, v rozhodnutí znovu kandidovat do Senátu ho podporují i voliči. Lidé ve Dvoře Králové prý za ním chodí v šoku. „Na vrátnici se mi omlouvají, že mě kroužkovali,“ líčí atmosféru továrník. „Chápání lidí je jiné. Říkají mi, že přece volby nejsou jen o tom, aby se z nich vygenerovali poslanci, ale že to je i určitá forma podpory, dávají hlas těm, kterých si váží. Na tom něco je,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…