Volby, svátek demokracie. Podívejte se na stranické propagační materiály, u kterých se umlátíte smíchy

10.10.2014 18:10

Kampaň před právě probíhajícími volbami přinesla nejen standardní plakáty, billboardy a videoklipy, jimiž se soupeřící politické subjekty snaží oslovit voliče, ale i řadu bizarností. Taková, mnohdy nadšeným amatérismem čpící dílka, shromažďuje jeden z nadšenců na svém facebookovém profilu. ParlamentníListy.cz se o ty „nejpovedenější“ výsledky tvořivosti komunálních politiků rozhodly se svými čtenáři podělit.

Volby, svátek demokracie. Podívejte se na stranické propagační materiály, u kterých se umlátíte smíchy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politické plakáty v ulicích Prahy. Do termínu voleb zbývá týden

Tak například sociální demokraté ve středočeské Vlašimi dali hlavní roli v předvolebním videoklipu psovi. A to ne ledajakému, ale „šampionovi Čech a Slovenska Andreasi Casta Argentum“. Mladá štíhlá žena, která v klipu také účinkuje, byla odsouzena do role pouhé statistky. Děj videa je jednoduchý. Jednoho slunečného dne na poli na kopci nad Vlašimí venčí mladá žena svého psa, který jí jako „aport“ přinese leták místní ČSSD se seznamem kandidátů do vlašimského zastupitelstva.

Komunisté tvrdí, že nechtějí do starého železa

Pozoruhodný je i plakát KSČM v Brtnici, kterému vévodí slogan „Nechceme do starého železa - a chceme pomoci!“. Vedle nápisu se skví dvě komiksové postavičky a rovněž komiksově vypadající bagr, jak se snaží k železnému šrotu nabrat i třešně, symbol komunistické strany. To vše na pozadí fotografie ulice, zřejmě z dotčené obce.

Lechtivě působící plakát konzervativně se tvářící strany

Trochu jako seznamovací inzerát chlípného seniora působí plakát kandidáta TOP 09 do zastupitelstva Prahy 17 Jaroslava Hájka (61), jemuž vévodí nápis „Chci atraktivní sedmnáctku“.

V Kopřivnici má hnutí ANO svůj billboard umístěný tak nešťastně, že by možná bylo lépe, kdyby jej na daném místě nemělo vůbec. Sousední billboard, vzdálený jen asi tři metry, nese totiž velkými červenými písmeny vyvedený nápis „Muzeum loutek“ , u něhož je velká šipka směřující právě k billboardu Babišova hnutí.

Kandidáti, Paka, koleje

Spíše roztomile působí plakát Sportovců pro Novou Paku. Kandidáti stojí na železničních kolejích, vždy po pěti na každé kolejnici, ale každý jen na jedné noze. To vše je doplněné nápisem „Paka navždy!“.

A politická konkurence vystartovala na pražskou kandidátku Babišova hnutí s fotografií důchodkyně z televizního vysílání, jež je opatřené titulky, které vzbuzují dojem, že následující slova pronesla právě tato stařenka: „Dobrý den. Paní Krnáčová (Adriana, lídryně pražské kandidátky ANO do pražského zastupitelstva - pozn. red.), nezlobte se, že vás zase obtěžuju, ale já jsem se vás zapomněla zeptat, jestli máte volební program. Máte program? A mohla bych ho vidět?“

Sbírku pozoruhodných předvolebních materiálů najdete na facebookové stránce Politbizar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…