Volby v USA: Nové svědectví o Trumpovi z Ruska. A obrázek Hillary Clintonové, za který přišla sankce

02.08.2016 10:14

Stálý zástupce Ruské federace v Radě bezpečnosti Organizace spojených národů Vitalij Čurkin ruským médiím přiznal, že se potkal s republikánským kandidátem na prezidenta Spojených států Donaldem Trumpem hned dvakrát. Prý na něj „udělal dobrý dojem“. V Austrálii se zas objevila nástěnná malba polonahé Hillary Clintonové, což se nelíbilo australským úřadům, umělec ji tedy zahalil do nikábu.

Volby v USA: Nové svědectví o Trumpovi z Ruska. A obrázek Hillary Clintonové, za který přišla sankce
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Poprvé jsem se s Donaldem Trumpem setkal, pokud si dobře pamatuji, už v roce 1986. Podruhé jsem ho pak viděl před několika lety. Udělal na mě skutečně dobrý dojem,“ cituje Čurkinova slova ruský TASS.

Čurkin vysvětlil, že před 30 lety doprovázel velvyslance Sovětského svazu ve Spojených státech Jurije Dubinina na jeho cestě do New Yorku, kde se měl setkat s některými vrcholnými zástupci podnikatelské sféry, mezi nimiž byl i Donald Trump.

„To bylo velmi krátké setkání, ale ihned na mě zapůsobil,“ zmínil ruský diplomat. „Řekl nám, že chce dělat byznys v Rusku. Velmi mě očaroval svojí energičností a upřímností v otázkách obchodních vztahů. To jsou moje osobní dojmy z období před třiceti lety,“ doplnil Čurkin.

Trumpovy komentáře týkající se možného uznání Krymu jako součásti Ruské federace se ruský politik rozhodl raději nekomentovat. „Je to dobrý pokus, ale nehodlám o tom více hovořit,“ uvedl.

Na druhé straně světa, nedaleko od australského Melbourne, se zas pozornost světových médií upřela na boční stěnu budovy, ve které se nachází obchod se skútry. Jistý australský umělec, který si říká Lushsux, na stěnu totiž namaloval podobiznu Hillary Clintonové, která je vyobrazena od pasu nahoru pouze v plavkách, za kterými má zastrčené stodolarové bankovky.

Městský úřad se k malbě nedlouho po jejím vzniku vyjádřil, a to dosti nelichotivě.

„Domníváme se, že je tato malba urážející, jelikož vyobrazuje polonahou ženu. Nejde o to, že je to konkrétně Hillary Clintonová. Malba odporuje našim zásadám rovnosti mezi pohlavími,“ cituje Guardian slova šéfa úřadu Stephena Walla.

Po rozhodnutí městského úřadu a informování policejní stanice byl kontaktován i majitel obchodu a bylo mu sděleno, že pokud malbu neodstraní, bude muset zaplatit pokutu. Potrestán byl i umělec, jehož profil na Instagramu, na kterém fotografie svého výtvoru zveřejnil, byl smazán.

Lushsux ovšem přišel s velmi originálním řešením; namísto odstranění své malby se ji rozhodl zakrýt, a to takovým způsobem, že k jeho důvtipnému řešení nastalého problému mohl jen těžko někdo něco namítnout.

Hillary Clintonovou se rozhodl „odít“ do nikábu, tedy muslimského oděvu, kterým se ženy vyznávající islám zahalují takovým způsobem, že jim jsou vidět pouze oči. Vedle svého nového díla poté umělec nechal zprávu pro městské úřady: „Jestliže vás tato muslimská žena uráží, jste rasisti, sexisti a islamofobové.“

Australský umělec již v minulosti namaloval i Donalda Trumpa nebo jeho ženu Melanii Trumpovou.

Fotografie spolu s původním článkem je možné zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…