Volební manažer ČSSD hasí průzkumový požár: Dáme lidem porodné patnáct tisíc na první i druhé dítě. Zdroje prý budou, zdaní se banky a bohatí

06.06.2017 22:44

Důraz na programová témata. To je podle volebního manažera Jana Birkeho to, co sociální demokracii pomůže v kampani u voličů. Píše o tom server iDnes.cz. V rozhovoru pro iDnes.cz mluví manažer například o tom, jak bude ČSSD reagovat na ne úplně příznivá čísla v preferencích nebo o tom, jak by to podle něj mělo být s kandidátem ČSSD na prezidenta.

Volební manažer ČSSD hasí průzkumový požár: Dáme lidem porodné patnáct tisíc na první i druhé dítě. Zdroje prý budou, zdaní se banky a bohatí
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Jan Birke v rozhovoru pro iDnes.cz uvedl například, že ČSSD bude chtít porodné patnáct tisíc na první i druhé dítě. „Chceme bankovní daň i výhodnou progresi u daně z příjmu fyzických osob pro 98 procent zaměstnanců,“ řekl také volební manažer ČSSD.

Jak ukazují průzkumy, ČSSD si nestojí v poslední době právě nejlépe. I o tom volební manažer v rozhovoru promluvil. „Musíme velmi zintenzivnit práci volebního týmu, musíme začít prezentovat programová témata, protože zkrátka a dobře my jsme je trošku zapomněli a už je neřešíme velmi dlouho,“ vyjádřil se Birke.

Birke pro iDnes.cz řekl i to, zda by měla podle jeho názoru ČSSD postavit svého kandidáta na Hrad. Volební manažer uvedl, že byl původně zastáncem referenda. „Z těch lidí, kteří jsou teď ‚v nabídce‘, počínaje Milošem Zemanem, by si naše členská základna mohla vybrat. Ale čím víc se blížíme k prezidentské přímé volbě, tak si myslím, že by nejsilnější levicové strana v zemi měla mít svého vlastního kandidáta,“ uvedl volební manažer ČSSD a dodal, že pro něj by byl tím kandidátem Luboš Zaorálek.

Jan Birke se v rozhovoru vyjádřil i k tomu, zda je ohrožena pozice předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. „Pokud někdo měl šanci změnit volebního lídra, tak to měl udělat v březnu na sjezdu,“ míní Birke a dodává, že pokud dnes někdo přijde s myšlenkou, že by ČSSD měla měnit lídra jen proto, že dostala v nějakém průzkumu deset procent, tak je to naivní představa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…