Volební manažer ČSSD vysvětluje, proč chce lidi od Clintonové. A Ovčáček..

19.01.2017 10:34

Z PROFILŮ Poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD) bude volebním manažerem ČSSD pro nadcházející volby. Čtenářům serveru ParlamentníListy.cz odpovídal mimo jiné i na otázku, proč si sociální demokraté najmou zahraniční agenturu na reklamní kampaň. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček tuto skutečnost také okomentoval. Svým tradičním způsobem. Naznačil, že ČSSD čeká osud neúspěšné prezidentské kandidátky Hillary Clintonové.

Volební manažer ČSSD vysvětluje, proč chce lidi od Clintonové. A Ovčáček..
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

„Proč chcete na kampaň najímat zahraniční agenturu? Proč ne nějakou českou? A jak si tu kampaň představujete? Víte, že třeba jediní ministři za ČSSD neodpovídají na dotazy. Všichni ostatní ano. Podle mě je to jasný znak toho, že na svou práci nestačí,“ napsal Birkemu jeden ze čtenářů.

„Ten hlavní důvod pro zahraniční agenturu je velmi jednoduchý: mají ve svých názorech určitý nadhled, který nám, kteří žijeme v ČR, už trochu chybí. No a pak mají velké zkušenosti z kampaní z celého světa, ty nám chybí také. Zda se ale nakonec s nějakou zahraniční agenturou domluvíme, ještě není jisté. V týmu se ale určitě budu opírat především o lidi, kteří žijí tady v Čechách,“ odvětil Birke na dotaz o volební kampani.

Pokud jde o odpovědi ministrů, Birke slíbil, že se na celou věc podívá a svým stranickým kolegům doporučí, aby se zlepšili.

Občan také připomněl, že prezident republiky Miloš Zeman cestuje po krajích České republiky a mluví s lidmi, ale premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) na podobných výjezdech nevidíme.

„Premiér se přímému kontaktu s lidmi určitě nevyhýbá, během krajských voleb objel celou republiku. Tady je důležitá jedna věc – jako předseda vlády je určitě jedním z časově nejvytíženějších lidí v této zemi. A pracuje opravdu hodně, to mi věřte. Máte ale pravdu v tom, že osobní kontakt s lidmi je důležitý a rozhodně se mu nebudeme vyhýbat,“ přislíbil volební manažer ČSSD.

Birke věří, že sociální demokraté ve volbách uspějí. Osobně je připraven pro to udělat maximum.

Další otázky a odpovědi naleznete zde

Média přinesla informace o tom, že ČSSD před volbami požádá o spolupráci poradce končícího prezidenta USA Baracka Obamy a Hillary Clintonové. Ta však volební klání s Donaldem Trumpem prohrála, na což na sociální síti Facebook poukázal i hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Vládní ČSSD se zřejmě rozhodla za pomoci cenných rad následovat osud Hillary Clintonové,“ sdělil mluvčí prezidenta veřejnosti. Ale tím neskončil. ¨

„Tým H. Clintonové má pomoci ve volbách vládní straně. ČÚTI má ‚pravdivě“ zasahovat do voleb. Pohrobci Obamovy administrativy v ČR v akci,“ doplnil později. Zkratkou komunistického Českého úřadu pro tisk a informace, skrze který komunisté kontrolovali média, Ovčáček pravidelně označuje Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám při Ministerstvu vnitra, které prozatím vede Eva Romancovová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…