Voliči se nám vrátí, jsme jediná pravicová strana. První dáma ODS straně stále věří

16.01.2017 18:15

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byla dnes první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. Hovořilo se mimo jiné o podmínkách pro malé a střední podnikatele či o elektronické evidenci tržeb.

Voliči se nám vrátí, jsme jediná pravicová strana. První dáma ODS straně stále věří
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Alexandra Udženija při nominačním projevu na sjezdu ODS

„My jsme jako ODS měli nejdůležitější úkol, a to obstát v krajských volbách. Nejásáme, ale myslím, že se nám to podařilo. Po všech těch karambolech... V tomto roce jdeme za jasným cílem, abychom získali takový výsledek, abychom vyměnili tuto levicově populistickou vládu,“ zmínila úvodem minulost a budoucnost Občanské demokratické strany Udženija. 

„Chceme politice dát obsah, dát jí smysl,“ řekla Udženija a vymezila se například proti koblihám, které rozdávalo před volbami hnutí ANO. „Chceme udělat antibyrokratickou revoluci a zaměřit se například na jasnou zahraniční politiku,“ zmínila Udženija a neopomněla ani silnou ekonomiku. 

„Chceme také vše zjednodušit. Malí a střední podnikatelé se stali štvanou zvěří. Musíme si uvědomit, že malí a střední podnikatelé jsou přitom nosným pilířem naší ekonomiky. Od státu nic nechtějí. Platí daně zde v Čechách,“ vypočítala politička. „Pokud někdo tyto podnikatele dusí, nemůžeme se tady mít dobře,“ uvedla. 

Udženija v té souvislosti věří, že voliči se straně vrátí, neboť je to jediná pravicová strana v Česku. Potvrdila také, že se strana nechce spojovat s TOP 09 Miroslava Kalouska, jedná však se Stranou soukromníků. „Žádné závěry zatím nejsou,“ podotkla. 

Elektronická evidence tržeb je podle jejích slov represe. „Ten model, který máme v České republice, je ten samý jako v Chorvatsku,“ sdělila Udženija, podle níž se v této zemi nepodařilo navýšit daně, ale dá se tím sledovat činnost podnikatelů. A jak podle ní vybírat více daní? Například srozumitelným systémem.

Udženija se pak závěrem vyjádřila k zahraničnímu směřování ODS. „Patříme na Západ. Což znamená, že tam patříme nejen na mapě, ale jsme i v NATO či v EU. ODS je ale kritikem fungování EU, kde se nám nelíbí to sešněrování, které přichází ze strany Unie,“ podotkla Udženija, jež chce zůstat v komunální politice. „Nevidím jediný důvod, proč bych měla kandidovat do Poslanecké sněmovny. Myslím si, že slyšet jsem dost, a nepotřebuji být ještě poslancem, abych byla slyšet ještě víc,“ sdělila. 

Uvedla také, že souhlasí se vším, co tvrdí předseda strany Petr Fiala. Stejně tak si však Udženija myslí, že na kandidátku ODS patří i Václav Klaus ml., jenž je expertem strany na školství. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…