Volička se tak zbláznila do Okamury, že se nechala přejmenovat na Yamato Pham

25.09.2017 13:40

Den s lídrem Svoboda a přímá demokracie Tomiem Okamurou strávil deník MF Dnes. „Loď SPD a Tomia Okamuru nikdo nepotopí, nechala se například slyšet starší žena se sytě růžovými vlasy, jež na Okamuru čekala na mítinku v Přerově.

Volička se tak zbláznila do Okamury, že se nechala přejmenovat na Yamato Pham
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Žena před mítinkem Okamury v Přerově nadšeně vypráví o Japonsku. Sní o tom, že se v Česku dostane k moci politik s tamními kořeny – Tomio Okamura. Žena, jež se nyní nechala přejmenovat na Yamato Pham podle nejlépe vyzbrojené bitevní lodě tamního námořnictva Yamato, má Okamurovu fotografii dokonce nad pelestí. Jak píše MF Dnes ve svém popisu, poblíž prý visí dva nafukovací balonky s logem hnutí Svoboda a přímá demokracie. 

Žena, jež takto uznává Tomia Okamuru, je živnostnicí z Frenštátu pod Radhoštěm. Je devětadvacítkou kandidátky SPD v Moravskoslezském kraji, její syn je dokonce na patnácté pozici. Je mu devětadvacet let. Podle jeho slov dostali umístění na kandidátce za odměnu, za to, že pomáhali v kampani. 

Setkání se účastní také učitel Pavel Galeta, jenž je třináctý na kandidátce v Olomouckém kraji. Ten se například domnívá, že nás vyhladoví Evropská unie. I proto asi na mítinku nechybí petice za referendum o vystoupení z evropského společenství. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Anketa

Kdybyste byli Němci, kdo by dostal váš volební hlas?

92%
4%
hlasovalo: 11958 lidí

Okamura se před svou cestou do Přerova zdržel v Postřelmově u Šumperka, kde se setkal s padesátkou příznivců. V restauraci jim vysvětlil zákaz islámu i kvóty na migranty. „Lídr SPD dělá jinou kampaň, než na jakou jsou lidé u politiků zvyklí. Jako by na to šel z opačného konce. Nechce, aby o něm psala média. Ač je poslanec, ani na okamžik nesmí vypadat jako součást dosavadních pořádků. Vystupuje jako psanec, který se musí téměř skrývat,“ píše MF Dnes. Okamura sám tvrdí, že jej někteří novináři chtějí zlikvidovat. Píšící média tak rovnou odmítá. Prý vše upraví a překroutí.

V Přerově lidé zatím čekají a čekají. Okamura si zřejmě, jak píše MF Dnes, vyhodnotil, že proč jezdit do Přerova, když lije a v Postřelmově má plnou hospodu. Následně se pak vydal do Hněvotína na fotbalový zápas. Přerovští, kteří na Okamuru čekali se stánkem, však podle deníku chápou, že nedorazil. Yamato Pham se podle svých slov však nevzdává, snad jej prý uvidí následující týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…