Volit přišel i člověk se samopalem. Senátor Doubrava o volbách na východní Ukrajině

06.11.2014 17:46

Senátor Jaroslav Doubrava byl na východě Ukrajiny a sledoval průběh voleb na území, které ovládají separatisté. Řada senátorů a politiků jeho kroky kritizovala. Doubrava pro server Hlas Ruska kritizoval kyjevské úřady za utrpení, které údajně způsobily rusky mluvícím obyvatelům těchto území.

Volit přišel i člověk se samopalem. Senátor Doubrava o volbách na východní Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Senátor Doubrava, který je zvolen za Severočeši.cz, ale dříve byl po mnoho let členem KSČM, v rozhovoru, který poskytl serveru Hlas Ruska, odsoudil činnost ukrajinských úřadů a zároveň vyslovil obavy, že boje budou pokračovat.

„Češi by mohli závidět zájem, který projevili lidé v Doněcku a Luhansku o tyto volby. Viděl jsem obrovské fronty u volebních okrsků. Byla zima, začalo sněžit, a lidé trpělivě stáli v těchto dlouhých frontách, aby projevili svou vůli, přišli k urnám a hlasovali," opěvoval senátor zájem o hlasování.

Podle Doubravy vše probíhalo bez incidentů

Doubrava podle serveru Hlas Ruska navštívil 15 volebních okrsků. „Na rozdíl od hlasování v Česku se museli tamní voliči před hlasováním podepsat na seznamu, v němž stála jejich jména. Dělá se to pro zabránění eventuálním falzifikacím. Ve všech okrscích byly zřízeny kabiny a průzračné urny pro hlasování. Mohli bychom závidět elán a nadšení obyvatel DLR a LLR, kteří se hlasování zúčastnili. Jestli byla nějaká porušení? Byl jsem svědkem jednoho kuriózního případu. Bylo to ve městě Antracyt. Přišel hlasovat člověk se samopalem. Poprosili ho, aby zbraň odevzdal, a pak ještě musel vysvětlovat, proč přišel hlasovat se zbraní. Jinak jsme žádná porušení nezaznamenali, všechno probíhalo v souladu s evropskými normami," tvrdí senátor.

Myslím, že válka bude pokračovat

Na východ Ukrajiny jel Jaroslav Doubrava jako soukromá osoba na pozvání Ústřední volební komise Luhansku. Co soudí o důsledcích voleb, které neuznal Kyjev, ani EU a ani USA?

„Obávám se, že poté, co způsobily kyjevské úřady tolik utrpení rusky mluvícím obyvatelům těchto území, a pokazily život tolika lidem, znepřátelené strany se sotva dokážou domluvit. Jen když bude těmto regionům poskytnut status federálních útvarů. V takový výsledek ale jen málo věřím. Myslím si, že válka bude přece pokračovat…"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

10:25 Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

Provokace, intriky, faleš. Takhle to prý dnes funguje mezi Ruskem a Západem. V reakci na dodávky ame…