Vondráček od Svobodných už vládním stranám nevěří ani slovo

20.05.2024 15:38

Libor Vondráček ze Svobodných si v posledních týdnech nebere servítky a velmi ostře účtuje s volebními sliby, která před blížícími se volbami do Evropského parlamentu zaznívají z koalice SPOLU. Bez povšimnutí proto nenechal ani slova ministra kultury Martina Baxy, podle kterého vláda nakonec televizní poplatky nezvýší, protože by to byla špatná zpráva pro občany. Naopak ve hře může být i více reklamy pro Českou televizi.

Vondráček od Svobodných už vládním stranám nevěří ani slovo
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Libor Vondráček před Českou televizí

Jenže s takovým obratem ministra i celé vlády předseda a lídr Svobodných nesouhlasí. „Vůbec mne nezajímá, co dnes říká koalice SPOLU v předvolební kampani. Ono to totiž nemá žádnou váhu. Tato koalice totiž popírá i sliby povolební,“ účtuje Libor Vondráček, který kabinetu Petra Fialy stále dokola předhazuje, že to byla kdysi pravicová ODS, která voličům před posledními parlamentními volbami slibovala, že žádné daně nezvýší, že zmírní systém emisních povolenek, že nepodpoří zákaz aut na benzín a naftu nebo dokonce že po volbách odvolá nejvyššího státního zástupce Igora Stříže. 
 
 
„Vždyť dnešní ministři ještě před volbami hlásali, že nové formy voleb jsou velkým rizikem a dnes se v Poslanecké sněmovně předhání v tom, kdo z nich nejvíce vychválí zavedení korespondenčních voleb,“ dodal Libor Vondráček, podle kterého bylo jediným přínosem vlády Petra Fialy, že dodržela to, že zruší EET.
 
Vondráček také zopakoval to, že na rozdíl od jiných opozičních politiků, kteří viditelně krotí svou kritiku tu vůči Petru Fialovi, tu vůči Andreje Babišovi, aby si tak vytvořili budoucí koaliční potenciál, Svobodným jde o princip, a proto se nebojí oba čelní politické rivaly doslova házet do jednoho pytle.  
 
Libor Vondráček také přidal jasný vzkaz. „Televizní poplatky se musí zaříznout,“ řekl rázně ve chvíli, kdy se před sídlem České televize nechal vyfotit s motorovou pilou v ruce. Zároveň připomněl petici, kterou Svobodní před časem spustili a která vyzývá k zrušení koncesionářských poplatků. Do dnešního dne se pod ní podepsalo téměř 20 tisíc lidí. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Danuše Nerudová v posteli. Za 339 Kč již v prodeji

20:05 Danuše Nerudová v posteli. Za 339 Kč již v prodeji

Volby do Evropského parlamentu se konají již příští víkend a politické kampaně se vyostřují. Danuše …