Vracejte uprchlíky přímo z moře do Afriky, chce německý ministr vnitra

06.11.2016 0:00

Ještě předtím, než se migrantům podaří přes Středozemní moře dosáhnout evropských břehů, chce je německý ministr vnitra Thomas de Maiziere vracet do Afriky. Píše to dnešní vydání nedělníku Welt am Sonntag.

Vracejte uprchlíky přímo z moře do Afriky, chce německý ministr vnitra
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Úřad vedený členem Křesťansko-demokratické unie kancléřky Angely Merkelové navrhuje, aby Evropská unie zachytávala lodě s potenciálními přistěhovalci už na moři. Chce, aby je umísťovala do táborů mimo Evropu. Zde by pak čekali na posouzení své šance na přijetí v Evropě. Plán Maiziera počítá s vybudováním táborů v Tunisku, Egyptě a v dalších severoafrických zemích.

Původní text ZDE.

Mluvčí ministra pak německému listu uvedla, že migranty může, pokud přijdou o vyhlídky na dosažení evropských břehů, odradit toto opatření od toho, aby nastupovali na lodě k životu nebezpečné a nákladné cestě. Navrhovaný postup by podle ní připravil o zisk skupiny převaděčů lidí. 

Jak Maiziere uvedl závěrem, plán nebyl jakkoliv projednáván na úrovni Evropské unie. Levicová opozice se však obává, že opatření by vedlo k humanitárnímu skandálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …