Útok na Češku v Egyptě: To bylo z nešťastné lásky, řekl v TV ministrův bratr a má to dohru

17.07.2017 6:37

Slova arabisty a islamologa Petra Pelikána k útoku v egyptském letovisku Hurghada, při němž zahynuly dvě německé turistky a byla zraněna mimo jiné jedna Češka, rozčílila Petra Judu na serveru PravýProstor.cz.

Útok na Češku v Egyptě: To bylo z nešťastné lásky, řekl v TV ministrův bratr a má to dohru
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

„V Egyptě bych se obával žhavého sluníčka, občas medúzy, střevního problému. Pravděpodobnost, že nás to takto postihne, je neskonale vyšší, než že se připleteme do cesty nějakému rozhořčenému islamistovi. Pořád nevíme, jestli tento útok byl motivován islámsky nebo za tím je něco jiného,“ zaznělo mimo jiné z úst Pelikána ohledně možných obav z cest do Egypta na ČT24. 

Juda tak měl dle svých slov pocit, že si Pelikán dělá z celé události legraci. 

“Mohl to být nějaký Egypťan, kterého nechala jeho milá a který se rozhodl to takhle řešit. Konkurenční boj dvou hotelů. Ale samozřejmě to může mít toto pozadí. - Tím myslel fanatický islamismus, což ale pan honorární konzul samozřejmě raději ani nevyslovil. Nechala ho milá, tak připlaval mezi cizinky v plavkách a vraždil? Boj hotelů? To si přeci snad nemohl přát žádný hoteliér v Egyptě. To přeci nezní příliš atraktivně pro žádné turisty, tyto další vraždy nevinných lidí. Mohl to být prý také někdo, koho vyhodili z práce, ale islámské motivy pan Pelikán nakonec také nevyloučil, ač událost zlehčoval jak mohl," podotkl Juda k vystoupení Pelikána. 

Video najdete ZDE.

"Celý speciální pořad věnovaný vrahovi turistek z Egypta zakončil pan Pelikán slovy: 'Jestli to byl dvacetiletý kluk, tak to mohl být nějaký odmítnutý džigolo.'," popisuje Juda a ptá se, zda toto byl žert. 

"Tak to mohl být také třeba nějaký egyptský homosexuál, který prostě nenávidí ženy a ty nemuslimské asi ještě víc, ale tuto teorii si pan islamolog odpustil, protože za taková slova namířená na sexuální menšinu by ho mohl odsoudit dokonce i jeho vlastní bratr, ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Taková slova by byla fuj. Jo, to nějaký imaginární džigolo? Hoďme to na něj a jděme spát," poznamenal ironicky Juda. A poznamenal, že Pelikána vytahuje na obrazovky za každou cenu politicky korektní Česká televize, i když jeho slovy byl překvapen i moderátor. 

O vystoupení Petra Pelikána jsme psali ZDE.

"Říkám si, že když hledá pan Pelikán společnost věřící v proroka Mohameda, která by byla dle něj lepší než ta naše, tak proč se sám do nějaké takové společnosti neodstěhuje, třeba do nějaké no-go zóny, kterých má již v Evropě desítky na výběr, aby si tu mírumilovnost a lásku islámu, kterou tolik propaguje v České republice pořádně a naplno integračně prožil. Jako muslim by mohl mít nesporně výhodu," dodal Juda s tím, že v Česku se sice nemusíme obávat žahavých medúz a žhavého slunce také příliš ne, obává se však islámu zaplavujícího Evropu a lidí jako je Pelikán, kteří k tomu dlouhá léta napomáhají a napomáhat budou.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…