Vražda chomutovského bosse Housky se má znovu otevřít. Jeho partnerka chce vědět, kdo si zabijáka najal

01.03.2015 14:32

Vražda někdejšího vlivného člena ČSSD Romana Housky se možná znovu otevře. Hodlají o to požádat jeho blízcí v čele s bývalou hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou. Ví se sice, kdo Housku zabil, ale není jasně, zda a kdo si to objednal. Exhejtmanka by byla ráda, kdyby to policie došetřila. Informuje o tom Český rozhlas.

Vražda chomutovského bosse Housky se má znovu otevřít. Jeho partnerka chce vědět, kdo si zabijáka najal
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Za vraždu, k níž došlo na podzim 2013, byl odsouzen bývalý voják Michal Krnáč, a to na 13 let odnětí svobody. Má to prý ale háček.

"Není ale jasné, jestli chtěl zabít Housku, nebo jeho družku Janu Vaňhovou, o které si před útokem shromažďoval informace. Mimo jiné i tyto nejasnosti vedou ústeckou exhejtmanku Vaňhovou z ČSSD k tomu, aby se obrátila na nejvyššího státního zástupce," informuje rozhlas.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman proto prý v pondělí dostane od advokátky a poslankyně Marie Benešové (ČSSD) žádost, aby podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství obratem ujišťuje, že se pan Zeman bude podnětem zabývat, až dorazí. Pak bude záležet na soudu, zda rozsudek nad Krnáčem např. nezruší.  S verdiktem ostatně není spokojený ani samotný Krnáč, který se původně přiznal, ale později své přiznání odvolal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…