Vrchní rabín varuje před nacismem: Ta ideologie je připravená a použitelná

30.06.2014 20:04

Hrozí světu stoupající antisemitismus, nebo jde jen o přechodný trend? Podle vrchního pražského a zemského rabína Karola Efraima Sidona vše souvisí s hospodářstvím, které se stále ještě zcela nevymanilo z krize.

Vrchní rabín varuje před nacismem: Ta ideologie je připravená a použitelná
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Debata novináře Karla Hvížďaly s ministerm zahraničí Karlem Schwarzenbergem a rabínem Karolem Sidonem

„V současné době je nejpravděpodobnější ta souvislost s hospodářstvím. A s konfliktem globalizujícího se světa a světa islámu, který se tomu brání – mnohdy z důvodů, které jsou i pochopitelné,“ uvedl Karol Efraim Sidon v Interview ČT24.

„Nezapomínejte na to, že svět islámu měl velice silné vazby za války na nacismus. Do značné míry se učí z té ideologie nacismu, to tak je,“ dodal. Sidon prý však nevidí žádnou velkou snahu v tom, aby se ve světě islámu tento problém řešil.

Narazil i na nedávnou událost, kdy muslimové v Nigérii unesli více než dvě stě křesťanských školaček. „Ti teroristé jsou zcela opuštěni a nemají žádnou posilu ve veřejném mínění,“ ujišťoval rabín.

Varoval však i před neonacismem. „Nacistická ideologie je připravená, ona nezmizela ze světa. Je použitelná. Stačí ji opravit a působí dál,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…