Vrcholný pohlavár z Bruselu se rozzuřil. V Itálii totiž visí tyto plakáty o homosexuálech

17.10.2018 15:16

Evropský politik a předseda liberální frakce ALDE Guy Verhofstadt se zastal stejnopohlavních párů. Dva otcové mají podle jeho názoru stejné právo na lásku a výchovu dítěte jako heterosexuální pár. Toto právo jim má podle politika zajistit svobodomyslná Evropská unie. A přišel protiúder.

Vrcholný pohlavár z Bruselu se rozzuřil. V Itálii totiž visí tyto plakáty o homosexuálech
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kluci hrají fotbal před kostelem

Guy Verhofstadt, předseda frakce ALDE v Evropském parlamentu, ztrhal italskou kampaň, jejím ústředním motivem je heslo, dva homosexuální muži vychovávající dítě nedokážou nahradit matku. Evropský politik tento názor považuje za strašlivý a nemožně zpátečnický. EU je podle Verhofstadt a svobodným společenstvím, kde má každý právo na štěstí. I homosexuální pár, který chce vychovávat dítě. EU by podle Verhofstadta měla být tolerantní. Po toleranci vůči všem druhům lásky volal na sociální síti Twitter.

Anketa

Jednání Radka Vondráčka v Rusku je nehorázné ponížení ČR, říká poslanec Pirátů Lipavský. Cítíte se poníženi?

3%
hlasovalo: 20310 lidí

Bloger Petr Paulczyňski nabídl zcela opačný pohled. Taktéž na sociální síti Twitter zdůraznil, že slova jako rod či rodina souvisí se slovesem rodit, což dva muži nezvládnou, ať se snaží, jak chtějí. Proto podle Paulczyňského rodinu tvoří muž, žena a dítě či vícero dětí.

„Toto je RODINA. Rodinu tvoří muž, žena a dítě či děti. Nikoliv dva muži, dvě ženy, tři ženy a adoptované dítě, bílý pudlík, dva muži plus dítě zakoupené v USA plus malý jorkšír, přeoperovaní kojící muži plus cizí dítě... RODina je základ RODu, RODička a RODiče jsou od slova RODIT,“ napsal bloger k obrázku rodiny s tatínkem a maminkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…