Vše je v pořádku. Vše vysvětlím, říká nová tvář ČSSD Teska Arnoštová ke kauze s pozemkem

17.03.2015 10:22

Tomáš Tománek z Lidových novin vedl rozhovor s novou místopředsedkyní Lenkou Teskou Arnoštovou. LN se ptaly Arnoštové na souvislosti kolem jejího levného nákupu pozemku, o kterém ona tvrdí, že je v souladu s právem. Místopředsedkyně se neobává, že by ohrožovala současnou pozici premiéra, ani celou vládu, jelikož podle ní je věc vyřešena soudy v její prospěch. Je prý také připravena na tlak ze strany Sobotky, jelikož teď bude zastávat větší zodpovědnost.

Vše je v pořádku. Vše vysvětlím, říká nová tvář ČSSD Teska Arnoštová ke kauze s pozemkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Teska Arnoštová

Arnoštová tvrdí, že pozemek získala zcela v souladu se zákonem. Prý o tom svědčí i fakt, že v procesu trvajícím pět let, vždy soud rozhodl o zákonnosti postupu i kupní smlouvy. Dle místopředsedkyně mají současné spekulace, které začaly těsně před sjezdem ČSSD, proti ní jediný záměr, prý ji měly poškodit. Soudí tak prý z důvodu oživení této kauzy, která je již zastaralá, těsně před volbami na místopředsedy. „I když nejsem v politice nováček, je tohle moje první lekce z té její tvrdší a ostřejší části. Nicméně jsem se dala na vojnu a budu bojovat, nenechám se znechutit,“ řekla Lidovým novinám Arnoštová.

Místopředsedkyně ČSSD sdělila Lidovým novinám, že s Bohuslavem Sobotkou nevedla rozhovor ohledně kauzy, která ji doprovází. Dle ní se ji někdo snaží jen mediálně poškodit, jelikož soudní spor vždy prý vyhrála. Arnoštová podotkla, že v případě, kdyby s ní chtěl někdo ze strany hovořit na toto téma, je připravena to všem řádně vysvětlit.

Dle Arnoštové není předseda vlády ohrožen jejími majetkovými spory, jelikož se podle ní jedná o třikrát vyhraný občanskoprávní spor.

Arnoštová řekla, že dle jejího názoru proběhl sjezd ČSSD pozitivně, jelikož delegáti vybrali správně, a tak stranu sjednotili a dali jí ten správný směr. Podle ní se ukázalo, že má Sobotka maximální podporu ve straně, a dokonce došlo i k historickému momentu v podobě dvou žen místopředsedkyň.

Lidové noviny se dotázaly Arnoštové, zda je připravena na tlak ze strany předsedy strany, jelikož podle jeho oponentů bude teď své místopředsedy za případné chyby tvrdě kritizovat, v důsledku zvolení jím vybraných kandidátů. Arnoštová však sdělila, že je na případný tlak připravená, jelikož své zvolení chápe také jako velkou zodpovědnost. Konstruktivní kritika jí prý nevadí, jelikož přináší nové impulsy a myšlenky. „Jiná věc je poškozování sociální demokracie na veřejnosti a okopávání kotníků předsedovi strany, ale to jsem přesvědčená, že máme již za sebou,“ řekla Arnoštová na závěr. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…