Vše začalo. Zásadní prohlášení Jiřího Ovčáčka

25.04.2016 7:40

Na poslední týdny se ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz zaměřil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Byly to týdny, kdy to vše začalo,“ poznamenává k období od návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Ten byl na státní návštěvě v Česku koncem března.

Vše začalo. Zásadní prohlášení Jiřího Ovčáčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

„Návštěvy krajů, setkání s tisícovkami občanů, dokazují, že vůbec nelze hovořit o tom, že je česká společnost zradikalizovaná a extremistická,“ podotýká Ovčáček. Podle něj je to právě naopak – lidé demokraticky projevují zvýšený zájem o veřejné dění. „To je ta dobrá zpráva. A teď ta špatná,“ říká a ukazuje na radikalizaci levicové i pravicové extremistické scény. 

„Dochází k útokům na státní symboly, hoří policejní auta, kavárny jsou poškozovány neonacistickou symbolikou. Musíme za takové situace zabránit ‚německému modelu‘, kdy dochází v ulicích k hromadným potyčkám mezi levicovými a pravicovými extremisty. Obě tyto krajnosti ohrožují naši svobodu,“ píše. A přináší i řešení.

„O to, aby extremisté leví i praví neuspěli, se musí zasadit volení politici, ne účelově založené vládní projekty, jako Hate Free Culture. Je velmi cenné, že právě pan prezident nejvíce pomáhá extremisty eliminovat. Čím? Tím, že otevřeně popisuje problémy, kterým čelíme. A tím, že bez politické korektnosti hovoří o řešeních,“ uzavírá Ovčáček s tím, že možná právě proto na pana prezidenta oni „hatefree“ nejvíce útočí.

Celý příspěvek Jiřího Ovčáčka:

Byly to týdny, kdy to vše začalo... Tedy: Návštěvy krajů, setkání s tisícovkami občanů, dokazují, že vůbec nelze hovořit o tom, že je česká společnost zradikalizovaná a extremistická. Naopak, lidé demokraticky projevují zvýšený zájem o veřejné dění. To je ta dobrá zpráva. A teď ta špatná. Radikalizuje se extremistická scéna. Levicová i pravicová. Dochází k útokům na státní symboly, hoří policejní auta, kavárny jsou poškozovány neonacistickou symbolikou. Musíme za takové situace zabránit „německému modelu“, kdy dochází v ulicích k hromadným potyčkám mezi levicovými a pravicovými extremisty. Obě tyto krajnosti ohrožují naši svobodu. O to, aby extremisté leví i praví neuspěli, se musí zasadit volení politici, ne účelově založené vládní projekty, jako Hate Free Culture. Je velmi cenné, ze právě pan prezident nejvíce pomáhá extremisty eliminovat. Čím? Tím, že otevřeně popisuje problémy, kterým čelíme. A tím, že bez politické korektnosti hovoří o řešeních. Možná právě proto na pana prezidenta oni "hatefree" nejvíce útočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…